Новетика в „Хитове в мрежата“ по ТВ България 24: Ще отстранят ли Тръмп и как България осъди убийствата за органи в Китай? (видео)

Защо либерално настроените лидери на Световния икономически форум в Давос считат Тръмп за заплаха?

Президентските избори в САЩ на 5 ноември 2024 г. се очаква да бъдат епохални и да очертаят бъдещето на човечеството. Кой ще победи – десният републикански претендент Доналд Тръмп или лидерът на лявата Демократическа партия и настоящ държавен глава Джо Байдън? И какво следва от това?

Последни данни за десетките съдебни дела срещу Тръмп, целящи да го отстранят от изборните бюлетини и за стратегията на 45-ия президент на САЩ спрямо руския лидер Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин разкри на 18 януари 2024 г. в студиото на предаването „Хитове в мрежата“ на национална телевизия „България 24“ главният редактор на „Новетика“, Кремена Крумова.

Повод за поканата беше задълбочен анализ по темата със заглавие „Ще отстрани ли Върховният съд на САЩ Тръмп от президентски избори 2024?“.

В динамичен разговор с водещата Снежана Георгиева и със слушателите на отворената телефонна линия стана ясно, че Тръмп е обвиняван в подстрекаване и участие в бунт, тъй като е оспорил изборните резултати на миналите президентски избори през 2020 г. – въпреки наличието на съществени и многобройни доказателства за изборни измами и злоупотреби. Че Върховният съд на САЩ трябва да отсъди дали Тръмп може да заема президентски пост. И че опонентите му – включително европейските лидери на Световния икономически форум в Давос – го считат за заплаха.

В края на предаването Крумова разказа за нова инициатива, подкрепена от 110 политици, лекари, журналисти и общественици от цял свят, от които 20 от България. Отворено писмо инициирано от лекарската организация DAFOH призовава ООН да създаде трибунал за разследване държавния геноцид с органи в Китай. Писмото ще бъде изпратено на ООН в навечерието на Всеобщия периодичен преглед за Китай, който ще се проведе на 23 януари 2024 г. Според международни експерти и разследвания жертвите на убийствата за органи може да са над 1 милион и са членове на преследвани групи като духовното движение Фалун Гонг, мюсюлманското малцинство уйгури и тибетци.

Водещата обеща да покани гостенката отново специално по темата насилствено отнемане на органи в Китай, тъй като темата е слабо отразена в масмедиите заради (авто)цензура, а е значима за всички.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button