Неомарксизмът обяви война на България

ЛГБТ движението започна поход срещу семейството и за индоктринация на децата

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Не, това не е някаква зловеща шега, а най-истински факт. На предстоящия джендър „прайд“ в София е предвидено да се открие „детска сцена“. С други думи, вероятно ще се провежда операция по приобщаване на децата към „ценностите“ на джендър идеологията и нейното движение ЛГБТ (Лесбийки, Гейове, Бисексуални, Трансджендъри). А именно, еднополовото семейство, гей браковете, наличието на много и различни „полове“, как да ги различават, как да ги уважават и най-важното, как да си сменят пола и защо това е важно…

Що е неомарксизъм

Но все пак, каква е тази нова зловеща мода, която залива западния свят? Това е въпрос, който си задават мнозинството от хората у нас, особено тези, които нямат преки впечатления от проявите на ЛГБТ движението в САЩ и Западна Европа. Още повече, че както у нас, така и в тези страни, движението се описва като явление самостоятелно и независимо, а после, в зависимост от гледната точка или се възхвалява, или се атакува. Причината е в нищетата на западната дясно консервативна политическа философия. Тя така и не успя, в продължение на почти два века, да си обясни същността на марксистката тоталитарна идея и нейните производни.

Разглежданите феномени (ЛГБТ и джендър идеологията) представляват само част от едно още по-опасно Зло – тоталитарният Неомарксизъм (известен още като Културен марксизъм), ревизирана версия на класическия Марксизъм, но много по-опасна, всепроникваща и коварна. Ако си представим Неомарксизма като кръвожадно Чудовище с много глави, то джендър идеологията е само една от тези глави. Идеята за тази ревизия на марксизма възниква преди около век в Германия, около един кръг от философи марксисти. Бурният ѝ разцвет започва в САЩ, в университетите по Източното крайбрежие, в края на 70-те години на миналия век. В момента в САЩ се води истинска гражданска война между привържениците на тази идеология (левичари от всякакъв вид и род) и дясно консервативните сили. Залогът е съществуването на САЩ и бъдещето на Западния свят и цивилизация.

Неомарксистите най-често лукаво се самоназовават „либерали“, въпреки, че нямат нищо общо със старите класически либерали. Просто това название се ползва с добър имидж в обществото. По същата причини се самоопределят като „прогресивни“ (прогресисти). Към момента неомарксистката идеология представлява платформа, обединяваща различни левичарски течения (това са „главите“ на Чудовището):

джендър-исти, КРТ-исти (Критична расова теория) феминист(к)и, мултикултуралисти, екологисти, пацифисти, зеленисти/затоплисти, веганисти и т.н., както и щурмовите им отряди – антифашистите от Антифа (Antifa), SJW-исти (Social Justice Warrior – Войни за социална справедливост), BLM-исти (Black Lives Matter, Черните животи имат значение), абортисти (привърженици на абортите, тероризиращи противниците им) и други.

Сравнително нов принос към идеологията се явява създаването на учението за джендъра, формулирана от Джудит Бътлър в основния ѝ труд Gender Trouble – Feminism and the Subversion of Identity, на базата на идеите на други леви радикални феминистки от миналия век: С. дьо Бовоар, К. Милет, Л. Иригаре, М. Витиг и други. Джендър теорията е рожба на радикалния феминизъм и идеите на културния марксизъм. Съгласно тази теория, няма разлика между мъжкото и женското начало, т.е няма полове. Всичко зависи от средата и възпитанието. Дали си мъж или жена зависи как си възпитан след раждането. Следователно биологичният пол е „фикция“, „социален конструкт“ и не е актуален в контекста на бъдещото човешко развитие. Ще го замести „социалният“ пол (джендър). Той е свободно избираем и програмируем, и ще доведе в крайна сметка до унификация на пола, т.е. до безполовото общество, което пък в съчетание с мултикултурализма ще освободи света от всяко потисничество и от хегемонията на мъжете (най-вече белите!). От своя страна, учението за джендъра се явява теоретична основа за разрушаване на „буржоазното семейство“, което пък било основа на всички обществени злини и спирачка на прогреса, чрез промотиране на:

полиамория, наркомания, хомосексуалност, проституция, еднополови бракове, инцест, промискуитет, смяна на пола на новородени, както и на деца против съгласието на родителите, снижаване прага на отговорност за педофилия, сексуално възпитание на децата от най-ранна възраст и т.н., както и пропагандиране сред жените отказ от „гнета на майчинството“ и от „гнета на мъжете“, като същевременно се действа и за „освобождаване на децата от гнета на родителите“.

Необходимо е да се отбележи и важният факт, че движещите фигури в джендър движението по правило са лесбийки. Те са водещи лидери в теорията, организацията и във всички акции на джендър организациите (предимно НПО), като непрестанно и агресивно пропагандират омраза към мъжете (#killallmen) и идеите за овластяване на жените. Те също така презират и хетеросексуалните жени, считайки ги за безволеви и страхливи същества, неспособни да се опълчат на мъжкото потисничество и следователно имащи нужда от ръководство.

Методи и оръжия

В момента се е оформил един своего рода „нечестив съюз“ между глобалните корпорации и неомарксистите (принципни противници на капитализма). Последните осигуряват огромни пазари за трилиони долари на глобалните компании, чрез т. нар. зелени сделки и затоплистки проекти „за спасяване на планетата“. От своя страна, корпорациите, чрез компании и фондации донори, финансират неомарксистките движения и организации. А в тези големи компании (като например Twitter, Apple, Walt Disney, Netflix и т.н.) управляващият мениджмънт, в мнозинството си отдавна е в ръцете на убедени левичари неомарксисти, възпитаници на университите от „двете леви крайбрежия“. Собствениците и акционерите не желаят да рискуват бизнеса си, в сблъсък с могъщите неомарксистки организации и приемат левичарския курс на управление (по подобна схема, преди 90 години могъщият германски бизнес подкрепя Хитлер).

Именно това е източникът на огромните финансови потоци, насочени към изброените по-горе неомарксистки движения и организации и една от главните причини за бурния им възход в началото на 21-и век.

Най-главната причина обаче за невероятния успех на неомарксизма и неговото основно оръжие се крие другаде. Това е индоктринацията в новата левичарска идеология на децата и младежите, а инструментът са детските заведения, училищата, колежите и университетите, овладени отдавна от неомарксистите. Веднъж възпитани в ценностите на идеологията, по-голямата част от децата и младежите остават убедени привърженици и активисти на неомарксизма, стигащи дори до фанатизъм. Така например, около събитията в Капитолия на 6 януари 2021 г. много нашумяха в САЩ случаи, при които деца предаваха родителите си на властите, убедени, че постъпват правилно. В комунистическата общност такива деца бяха известни като „павлик морозовчета“ (по името на детето Павлик Морозов, предал баща си на властите, според официалната легенда и превърнат в пример за подражание в комунистическия свят). Приликата, разбира се, не е случайна. Става дума за сестрински идеологии.

Друго важно оръжие е изтриването и пренаписването на историята. Унищожават се артефакти и паметници, а цели периоди от историята се забраняват. Същевременно други периоди се пренаписват по „правилния“ начин. Така се процедира и с популярни литературни произведения и филми („Седем малки негърчета“, „Пипи дългото чорапче“, „Том Сойер“, „Отнесени от вихъра“), пренаписват се или се забраняват.

Други методи и оръжия на неомарксизма са етикетирането на противниците, т.е. лепенето на произволни етикети („фашисти“, „крайно десни“, „хомофоби“, т.н.), а също специфичният Новоезик, известен още като „политическа коректност“, представляващ начин на изразяване, при който думите нямат обичайния смисъл, а някакъв друг, определен по идеологически съображения. Например: „включване“, „приобщаване“, „равнопоставеност“, „събуждане“ (woke). Мислите изразени на този език звучат безсмислено за непосветения: „…Помогнете за улесняване и поддържане на разнообразна и приобщаваща култура“, „План за справяне и коригиране на пристрастията“, „Разнообразието и приобщаването са оперативни императиви“ и т.н. Не са пропуснати и крилатите лозунги, известни също и при комунизма, често пъти звучащи абсурдно: „Да се борим за кръгова икономика“, „Да спасим планетата“, „Мъжете могат да раждат“ (наскоро заявено официално в съдебна зала) и „Черните животи имат значение“…

Цел

Все пак, каква е крайната цел на тази страховита идеология, за какво се борят неомарксистите? Всъщност целта е същата, както при класическия марксизъм. Формулирана е преди около два века. Това е Утопията. Само средствата са доста различни. Неомарксистите отдавна разбраха, че работническата класа – хегемонът на марксовата революция – вече се е обуржоазила и не може да бъде субект на Революцията. Затова такъв хегемон ще бъдат „потиснатите малцинства“ от всякакъв вид и род, национални, сексуални, религиозни, етнически е т.н. Тук се включват и жените (!?), потискани векове от мъжете (Енгелс).

А и самата Революция ще бъде друга, различна от марксовата. Това ще бъде революция в областта на културата, а не политическа такава. Ще има малко жертви, процесът ще продължи бавно и подмолно, но неумолимо, като главна цел ще бъдат институциите на държавата, преди всичко свързаните с медиите, образованието и културата. Най-близката цел ще бъде разрушаване на „буржоазното семейство и на буржоазната държава“. Върху руините ще бъде издигнат Прекрасният Нов свят, вековната мечта на левичарите. В него ще живеят Новите хора, еднакви, безполови и лесно управляеми. Животът им ще преминава в игри и забавления, а работата ще се върши от машините (Херберт Маркузе). Културната революция ще се финансира, както и в момента, от овладените глобални корпорации. Тя ще се води последователно и упорито срещу противниците, които се съпротивляват на „прогресивните“ преобразования в обществото. А те са:

Великата Европейска цивилизация (чийто гарант е САЩ), европеидната (бялата) раса и най-вече белите мъже и християнството.

Борбата срещу европейската цивилизация, както беше отбелязано, ще се води на историческия фронт, чрез изтриване на историята (затваряне в Гроба на историята) и нейното пренаписване. Така бъдещите поколения ще могат да изучават „правилната история“, а не тази, която се е случила, тъй като последната „е вредна поради своята фактичност“ (Херберт Маркузе). А пък борбата с бялата раса и белите мъже ще се води на два фронта. На идеологическия фронт със средствата на КРТ и джендър теорията. А на демографския фронт ще се положат усилия за предизвикване на демографска катастрофа по две линии. Като се внушава на младите жени да се отърват от „гнета на майчинството“ и като се предизвика наплив от голямо количество имигранти от други раси…

Има ли неомарксизмът почва у нас

Да, защото това Зло от години бавно и подмолно прониква в България, подхранвано от големи финансови потоци, с които се финансират НПО и се купуват съвести и държавни служители. Имаме си и пролевичарска партия, със солидно външно финансиране, както и десетки левичарски и джендър НПО, които са се загнездили в най-различни образователните институции (виж zaednovchas.bg).

През 2018 г. във Факултета по славянски филологии на Софийския университет беше открит магистърски курс с джендър направление. За „научното“ ниво на курса свидетелства, например, препоръчваната литература. Един от изброените там автори е крайната феминистка Люс Иригаре, известна със знаменитото си твърдение, че „E = mc² е сексистко уравнение“ (става въпрос за известното уравнение на Айнщайн, а е било „сексистко“, защото Айнщайн, както и всички създатели на теоретичната физика, бил мъж, при това бял, факт изключително негативен за крайните феминистки/лесбийки). А защо точно Факултетът по славянски филологии организира курс по джендър? Много просто, защото произвеждат учители. После тези идеи ще се индоктринират в децата. Този процес върви в САЩ повече от 30 години!

На всичко отгоре българската дипломация, в лицето на Лъчезара Стоева, посланик, постоянен представител на България в ООН, подкрепи в ООН резолюция, съдържаща джендър терминология, противоречаща на решенията на Конституционния съд по отношение на пол и полова идентичност.

На 6 юни 2022 г. Прокуратурата пък изпрати в парламента експертни предложения за промeни в НК, свързани с престъпления от омраза и други… Предлага се в съставите за убийство и за телесни повреди да се добавят „хомофобските и трансфобските“ подбуди, както и да се предвидят квалифицирани състави за унищожаване и повреждане на имущество и за палеж, извършени по расистки, ксенофобски, хомофобски и трансфобски подбуди. Предвид невъзможността да се обхванат всички видове дискриминационни елементи е отправена препоръка за въвеждането на норма в Общата част на НК, съгласно която извършването на престъпление по дискриминационни подбуди да се счита за отегчаващо наказателната отговорност обстоятелство. Освен това се предлага изричното включване в съставите на престъпленията от омраза на признаците „сексуална ориентация, пол, полова идентичност и изражение на пола“.

В последно време, използвайки шока в обществото, вследствие руското нападение над Украйна, неомарксистките НПО и другите им агенти за влияние в България рязко ожесточиха атаките срещу обществото. Те смятат да използват разделението сред населението, относно путинската агресия и възникналата в резултат публична фиксация по проблема. Целта им е, в настъпилата залисия да осъществят нови етапи от плана за овладяване на държавните и обществени институции.

Досега в изминалите десетина години, левичарите постигнаха забележителни успехи в това поприще. Обаче последният им удар предизвика стъписване сред мислещите българи.

Дете на еднополово семейство може да получи български акт за раждане, в който ще бъдат вписани имената на двете му майки. На 16 май 2022 г. Административният съд София-град отмени отказа на столичния район Панчарево да издаде документа на детето.

Детето е родено в Испания през 2019 г. В акта за раждане на момиченцето родителите са записани като „майка А“ и „майка“.

В България обаче двойката срещна отказ от институциите да издадат български акт за раждане. Делото пред Административния съд беше образувано по жалба на българка, една от „майките“, против отказа на общината да издаде акт за раждане. Според ответника – Столична община, район Панчарево, е недопустимо вписването в акта за раждане на двама родители от женски пол като майки на детето, тъй като еднополовите бракове в България към настоящия момент са недопустими и подобно вписване би противоречало на обществения ред.

Новината действително е поразителна. Никой не очакваше проникване на джендър идеологията в самата светая светих на държавата – съдебната система.

Решението ще се обжалва.

А че се правят опити за джендър пробиви в съда е отдавна известно. На миналите президентски избори, като кандидат се яви и съдия, един от „тримата големи“. Той си избра за кандидат вицепрезидент известна джендър активистка (!)

Има прецедент: Решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция.

Борбата за децата

Както беше отбелязано в началото, на предстоящия джендър „прайд“ в София е предвидено да се открие „детска сцена“. Какво точно ще рече това, ще се разбере на събитието. Но при всички положения ще има връзка с опити за индоктринация на децата, които от десетина години насам не са преставали.

От десетина години се оформя пакет от закони за децата, с пролевичарска, неомарксистка насоченост.

А от два месеца вече в България имаме „Новини на детски език“: онлайн медия за деца на възраст от 7(!) до 14 години, която представя новините на детски език. Бавно и методично, капка по капка, дума по дума, покрай занимателни факти (някои не съвсем подходящи за тази възраст) у децата се насаждат джендър понятия и неусетно се индоктринират.

В тези новини децата могат да научат между другото, интересни неща. Например, защо трябва да се разрушават статуите на Колумб в Америка. Могат да научат, че момичетета и момчетата не са толкова различни, колкото изглеждат. Момичетата могат всичко, което и момчетата, и обратно. Следващата стъпка ще бъде да обяснят на децата, че от момче лесно можеш да станеш момиче и обратно… Че има много полове и всичко това е нормално.

От детската медия стана ясно, че на 9 септември 1944 г. навлизането на Червената армия в България слага край на нацизма в страната (!)

От години се правят опити за джендър пробиви в литературата за деца, както стана миналата година в Пловдив. Беше промотирана скандална книжка за деца от 3 (!!!) до 6 години, с герои хомосексуални/еднополови двойки, издадена с финансовата помощ на неомарксистки финансови донори. Книжката беше официално представена на 27 май 2021 г. в Пловдив от група хомосексуалисти пред „родители и деца“ (!).

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Александър Тацов

е по специалност инженер. Работил е в Технически университет - София, а понастоящем в частния технологичен бизнес. От години се занимава с изследвания в областта на политическото, научното и идейното обществено развитие, в обхвата на писаната история.

3 коментара

 1. Превод (по-долу оригинал на коментара на английски език)

  Много добре написана и с факти, и разглежда задълбочено важните въпроси. Чудесна работа, Александър! Ние живеем в Канада виждаме упадъка на обществото, но повярвайте ми, Америка е много по-зле и там става страшно. Особено западното крайбрежие от Вашингтон през Орегон и най-зле от всички – Калифорния. Същото е на източното крайбрежие – целият щат Ню Йорк и Вашингтон, окръг Колумбия. След като сме живели през комунизма, мога да ви кажа, че всички тези неомарксистки теории „прехвалвани“ от Антифа и БЛМ… заедно с КРТ в училищата, са много по-опасни и по-мощни, за жалост. Бог да помогне на децата ни!

  Wow, very well put together and quite factual and digging deeper in the actual issues .
  Great job Alexander!
  We leave in canada fo quite some time and see the daily degradation of the society, but believe me- America is way worse and getting scary out there.
  Especially the west coast from Washington through Oregon and the worst of all- California.
  Same on the east cost- the entire New York State and Washington DC
  And having leaved under communism I can tell you that all those neo-Marxism theories “complimented “ by Antifa and BLM and…….. plus the CRT in the schools is way more dangerous and also more powerful unfortunately
  God help our kids!

 2. Този текст е израз на дълбока провинциалност, невежество и параноя. Науките за човека и сексуалността направиха няколко огромни скока през последните 150 години, в резултат на което възникнаха нови факти, научни дисциплини и социални практики. По-голямата част от тях не са споменати от автора, а другите са политизирани и осмяни, но най-важното е, че им е приписан смисъл, какъвто те нямат.
  Фактът, че НОВЕТИКА публикува подобни материали е повод за огромно разочарование от редакторската им политика.

  1. Разбира се когато няма какво да кажете се започва с типично за ЛГБТ езиков арсенал -неввежество и параноя. Науката за човека, уважаеми господин Василев, си има само едно име – биология, и може би в частност антропологията. Там не от 150, а от милион и половина години са откривани само два вида „човекоподобни“ – мъжки и женски. Нови факти НЯМА в тази насока, а новите научните дисциплини и социални практики се измислят от прогресивни неолиберали като Вас, за да оправдаят сбърканите си сексуални наклонности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button