Шествие за семейството и „прайд“ – символика на отправните точки

Любопитен факт е, че оригиналната дъга има седем цвята, докато флагът на ЛГБТ съдържа само шест от багрите – изпуска цвета индиго

Вчера, 18 юни 2022 г., две успоредни събития в София се бориха за телата и душите на българите – „Шествието за свободата и семейството“ и „прайдът“, известен още като гей парад. А местата, от които тръгнаха, разкриха по неочакван начин същността на тези събития – къде се коренят, какво целят и накъде ни водят.

Шествието за семейството пое от площада пред църквата „Света Неделя“ – символ на вярата, Бога, морала, традицията и потомството на човешкия род. Докато „прайдът“ започна от Паметника на съветската армия, известен още като МОЧА (Монумент на окупационната червена армия) – място, любимо на почитателите на комунизма, атеизма и зависимостта на България от болшевишка Русия. Две места с взаимноизключващи се философии и последствия. Защо?

Вярата в Бог и божественото начало на човека е основополагаща за неговото просъществуване през хилядолетията. Само когато е в унисон с това вярване, човек живее добър, смислен и истински живот. Тогава той спазва моралните принципи и отговаря на изискванията за човешкия вид.

Докато атеизмът – за който в голяма степен допринасят теорията на Дарвин за еволюцията и идеологията на марксизма/комунизма – води човека до погрешното знание и убеждение, че той е просто брънка във веригата на развитие на животинските видове; също му внушават, че няма божествени сили и така той не е длъжен да спазва моралните норми.

Нещо повече, марксизмът/комунизмът има конкретна цел: да замени човешкото общество с Нов свят. Цената за постигане на това обаче е унищожаването на човека – както физически, така и духовно. Именно това наблюдаваме през десетилетията на комунистическо управление навсякъде по света, включително в България. Заради избиването от комунистите на интелигенцията през 1944 г. – най-духовната и движеща сила в обществото – и до днес берем плодовете на опростачаването, корупцията и липсата на национална гордост и памет. И още: след завземането на властта на 9 септември, комунистите позволяват Червената армия да окупира България за цели три години и това причинява невиждана икономическа и социална криза у нас – факт, който все още не се изучава в училищата.

Тук може да кажете: каква е връзката на „прайда“ с комунизма и защо ЛГБТ противостои на традицията? От една страна, традиционното семейство е създадено от мъж и жена. То гарантира продължаването на рода. Затова окуражаването на всякакви други форми на еротични и сексуални отношения е в разрез с божествения замисъл и рано или късно ще доведе до изчезване на човешкия вид. От друга страна, движението на ЛГБТ е една от линиите на неомарксистите – новите левичари, известни още като неолиберали и прогресивисти. Подобно на Маркс, те също искат „освобождаване“ на човека и нов свят, но вместо пролетариата, за целите си те „впрягат“ маргинални и малцинствени групи в обществото. Освен ЛГБТ, такива са BLM (които сами се определят като марксисти), активисти за борба с климатичните промени и други. Подкрепящите тези идеологии (сред които и големи корпорации) наливат огромни средства, за да втълпяват на тези групи колко много са дискримнирани и как те са жертва, на която останалата част от обществото дължи компенсация. Така те създават на практика несъществуващи социални проблеми, които обаче водят до сериозни правителствени сътресения, политическа коректност, цензура и в крайна сметка до постепенна промяна в световния ред.

Очаквано, участниците на двете събития вчера в София драстично се различаваха. Маршът на традиционното семейство привлече млади семейства с деца, ученици с техните учители и представители на Българската православна църква и дясноконсервативните среди. Хората бяха видимо порядъчни, прилично облечени, образовани и възпитани. Атмосферата беше спокойна, усмихната, вееха се български знамена и преобладаваха плакати с пасажи от Библията и патриотични призиви. Огромната тълпа, която се придвижи бодро по столичния бул. „Витоша“ под акомпанимента на класическа музика и традиционни български песни, предизвика огромен интерес както у седящите в близките ресторанти и кафенета, така и у минаващите по пешеходната алея туристи. Мнозина снимаха с мобилни телефони, а организаторите бяха интервюирани от големите национални телевизии и медии. Дъждът, който се изля точно преди началото на парада, не уплаши ентусиастите да подкрепят традиционното семейство. По изчисления на организаторите, в шествието са се включили около 3000 души. Това пак според организаторите е десет пъти повече от миналата година, когато инциативата прави първите си стъпки. През 2022 г. идеята прераства от едно шествие в цял Месец на семейството, с още паради в Русе и Бургас, съответно на 4 и 11 юни.

„Прайд“ – от друга страна – събра основно тийнейджъри и млади хора, включително такива с причудлив външен вид: с тела, покрити с татуировки и пиърсинги, също девойки с очи гримирани с плътна черна очна линия. Сред участниците имаше и много чужденци, нашарили лицата си с цветовете на дъгата – символ, ползван от ЛГБТ общността. Любопитен факт е, че оригиналната дъга (която според Библията е символ и на Божията милост към човечеството) има седем цвята – червено, оранжево, жълто, зелено, синьо, индиго и виолетово. Докато флагът на ЛГБТ съдържа само шест от багрите – изпускайки цвета индиго. Така разликата между седем и шест е – в символно отношение – като разликата между Божия храм и неговата имитация.

Полиция от цяла България (разговаряхме с пазещ реда, командирован от Банско) беше блокирала за пешеходци цялата Борисова градина в участъка между булевардите „Васил Левски“, „Евлоги и Христо Георгиеви“, „Цар Освободител“ и улица „Ген. Гурко“ – вероятно от съображения за сигурност.

За да влезе човек на събитието, трябваше да извърви големи разстояния. От хепънинга, скрит зад зеленината на градския парк, ехтеше силна музика – която от популярна изведнъж премина в поп фолк (чалга). Според организаторите, тази година участниците са били около 10 000, като за първи път програмата включваше и детска сцена.

И така, какво се оказва: хората с традиционно и духовно мислене не „мразят“ ЛГБТ движението – както последните твърдят. Нито пък „прайд“ има нещо общо с човешките права. Всички тези неща им се внушават именно от „донорите“, които искат да подхранват конфликти, за да ги привлекат за своите цели. Истината е, че ЛГБТ са хора като всички останали и дори не е редно да бъдат наричани с името „ЛГБТ“ – това наименование отново е създадено единствено, за да могат те да бъдат нарочени и използвани. Те просто са поредните жертви на левичарството – и колкото по-скоро осъзнаят това, толкова по-добре за всички ни.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button