„Новетика“ на гости в популярния подкаст „Разговор с Кичашки“ (видео)

Последни данни за световната заплаха от комунистически Пекин – за Тайван, във войната на Русия в Украйна, с Ковид пандемията и с държавните убийства за органи в Китай – представиха двама автори от консервативната онлайн медия в новото Ютюб пространство, целящо да върне разговора в ежедневието

Двама автори от консервативната онлайн медия „Новетика“ гостуваха в два последователни епизода на подкаста „Разговор с Кичашки“, по покана на неговия автор – юристът и общественик Петър Кичашки.

На 12 март 2023 г. главният редактор Кремена Крумова разказа пред аудиторията на новия Ютюб канал за заплахата от комунистически Китай, включително рисковете Пекин да даде оръжия на Русия за войната в Украйна, да удари Тайван и да насади чрез Ковид пандемията, убеждението в западната цивилизация, че социалистическият модел е по-добър от демократичния. Всичко това като част от 100-годишния план на Китай да стане световен лидер и да доминира света.

В хода на увлекателния разговор, Крумова и Кичашки обсъдиха лявото, дясното, новите левичарски/неолиберални форми на комунизма, както и силата на духовната вяра за спасението на света – в лицето на Фалун Дафа (Фалун Гонг) – метод за усъвършенстване на духа и тялото, преследван от китайската комунистическа партия от 23 години насам.

Държавната търговия с органи от дисиденти

Тенис анализаторът Георги Плешков представи на 13 март 2023 г. слабоизвестна за българската публика тема, макар тя да е предмет на световно внимание от близо 20 години насам.

А именно: че китайската комунистическа партия от години избива собствени граждани – основно дисиденти от Фалун Гонг и уйгури – с цел да продава органите им на заможни пациенти.

Като член на базираната в американската столица Вашингтон, НПО DAFOH (Лекари срещу насилственото отнемане на органи), Плешков разказа за инициативи за спиране на този нов вид геноцид, включително в България. Например редица държави като Великобритания и Израел вече са приели закони, които забраняват на своите граждани да пътуват за Китай с цел присаждане на органи с неизяснен произход.

Правозащитният активист разкри любопитни факти за политическата и обществена ситуация в съвременен Китай, както и как светът позволява на Пекин да злоупотребява с етиката във всички области, заради достъп до пазари и печалба.

Разговор с Кичашки

Създаден през декември 2022 г., „Разговор с Кичашки“ е подкаст за живота, Вселената и всичко останало, гласи описанието на Ютюб канала със стотици хиляди гледания. Целта му е да върне разговора в ежедневието, дори когато мненията са различни.

В Интрото към подкаста, Кичашки обяснява, че хората вече не си говорят; всеки се е окопал в собствения си ров, всеки гледа на себе си като на абсолютно прав, и това създава дефицити в комуникационната среда. Хората просто отказват да разширят своя кръгозор, да чуят чуждо мнение, да поспорят.

По думите на автора, напоследък в обществото са се начертали толкова много червени линии, че хората възприемат за нормално да не спорят помежду си, а просто се игнорират едни други. Това не бива да е така, защото колкото повече си говорим и колкото повече стигаме до истинските неща в живота, обществото, политиката, държавата и бизнеса, толкова повече можем да стигнем до някакви истини, да научим нови неща и да чуем за нови теми.

Мото на подкаста е да кани хора, които са интересни и да говори с тях по интересни теми. Форматът няма времеви диапазон, липсват ограниченията на програминга в големите телевизии. Участниците говорят каквото искат и по каквито теми искат.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button