Отвратителните стават все по-отвратителни

Всичко има граници, но не и токсичността на Слави и неговите хора; или как ИТН превърнаха опоненти на ПП – в техни защитници

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Никога не съм предполагала, че ще застана в защита на когото и да било от „Продължаваме Промяната“ (ПП), но това, което са сътворили шайката на Слави Трифонов за Лена Бориславова, е отвратително, отвратително, отвратително.

Тези, не знам как да ги нарека, около Станислав Трифонов, тези, които развратиха цяло поколение българи и ги отровиха с най-долна проба чалга, тези, които сведоха морала до „Да работим – мръсна дума, нека да я тръшне чума“. Политиката – до „чегъртане“. Естетиката – до „ще ти разпоря г…за“, „ръгай чушки в боба“. Патриотизмът? Патриотизмът е сведен до „Аз съм българче, обичам гол по пясъка да тичам!“ А обобщението на техните намерения спрямо милата ни Родина се заключава в четирите култови думи „Шат на патката главата“, които тълпата френетично пееше от сутрин до вечер.

Тези хора превърнаха държавата в чалгаджийница, настаниха се в парламента и започнаха от най-високо ниво да творят зло след зло. Слава Богу, малкото останал здрав разум на българина бързо, бързо ги изпрати там, откъдето изпълзяха. Потънаха в отровното си блато и продължиха да творят това, за което са създадени – да тровят.

Тези хора влязоха в политиката единствено и само да срутят държавата, и изчезнаха от терена на политиката и отидоха отново там, където винаги са били – при чалгата.

Как успяха? Как? Тридесет години работят на полето на развалата. Тридесет години българското общество не просто мълчи, а позволи и пусна в душите и умовете на децата си тази отрова.

На всичкото отгоре същото това чалгаризирано общество постави съдбата на България в ръцете на собствените си духовни убийци. Как се случи това? Къде бяхме? Какво сме мислили, когато пред очите ни тези хора сриваха авторитети, пренареждаха ценности, рушаха правилата?

Лена Бориславова днес стана поредната тяхна жертва. И, ако има все още нещо здраво в колективното ни тяло на българи, българското общество трябва да скочи като един и най-сетне да изхвърлим тази отрова от живота ни.

Нямам идея дали ИТН са нечий политически проект, чиято цел е да реализира логото на тяхната партия да „Няма такава държава“, но това, което сътвориха, не подлежи на квалификация, защото няма такова престъпление в Наказателния кодекс, нито в моралния. Още не е измислено. Няма съд за тях на земята. Този грях, който направиха спрямо България и българите, може да бъде наказан само от висши сили – толкова е тежък, че не е по силите на никой човешки съд. Можем само да се надяваме, че Историята един ден и ще каже истината за това явление, наречено ИТН – кой, кога и защо бяха създадени.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Снежана Георгиевa

е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР. Водеща на предаването "Хитове в мрежата" на национална телевизия "България 24".

2 коментара

  1. Лена не е цвете, с което бих украсил дома си, но цинизмът на селското творение Славчо Трифонов винаги ме е карал да настръхвам !!! Много пъти писах за това, което пишете и вие . Това същество изврати представата за музика и красота на цяло поколение деца! За мен този клоун е един от главните винонвици за изкривяване на ценностната система на младите българи, а може би и Лена е една от неговите жертви . За мен шайката от „сценаристи“ на Славчо е безскруполна сбирщина от некадърници , които нямат нищо общо с изкуството, културата и морала !!!

  2. Трябваше ли потърпевшата да е от новите любимци на БНТ, БНР, БТВ, Нова ТВ и Дарик, за да реагирате с около двадесетина и кусур години лицемерно закъснение …
    Къде бяхте досега, а …???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button