Кой е Вапцаров? Взривяващ диспут между родственик на поета и изследовател (видео)

Повод за участието в телевизия "България 24" бе статия, която публикувахме на 25 април 2022 г. във връзка с 80 години от разстрела на поета Никола Вапцаров

Гледайте взривяващия диспут между автора от „Новетика“ Александър Тацов и родственик на поета Никола Вапцаров. Разговорът бе излъчен на живо днес, 8 ноември 2022 г. в предаването „Хитове в мрежата“ по национална телевизия „България 24“ с водеща Снежана Георгиева.

Телевизия „България 24“ е с изявен патриотичен характер и с ясна позиция по темата за Северна Македония.

Повод за участието бе статия, която публикувахме на 25 април 2022 г. във връзка с 80 години от разстрела на поета Никола Вапцаров. Броени дни след публикацията получихме писмо от родственика на знаменития ни поет, в което той ни обвини в изнасяне на неверни данни. В знак на добра воля, от уважение към паметта на Вапцаров, неговите близки и до изясняване на случая, свалихме статията.

Оттогава насам Александър Тацов, автор на материала, провежда задълбочено разследване на Държавния архив и други документи. Днес, след диспута публикувахме отново статията – в обновен вид и с разширени, подкрепени със солидни източници, данни.

 

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button