В преследване на месията

Поредните избори отминаха. Единствената интрига е, дали ще се преброят правилно (по партии) контролните разписки, тъй като те могат на 100% да заловят евентуални манипулации. Изглежда има и доста саботажи от страна на пролевичарски избиратели (късане, укриване, изяждане и т.н. на разписки).

Подробностите предстоят, но ситуацията е лесно обяснима. В най-добрия случай ни чака левичарско популистко правителство от случайни хора, нарушаващи редовно Конституцията и презиращи истината.

А пък в най-лошия случай отиваме на нови избори. Като премия има реална възможност да получим отново проруски Президент…

Като оставим настрана дълбокомислените разсъждения на политолозите, резултатът е предизвестен – появи се поредният нов Месия. Той ще спаси нещастния народ и ще го поведе към Обетованата земя, там, където текат реки от мляко и мед.

И забележете, спасението ще дойде спешно, защото народът не можел да чака. Нетърпелив е и може бързо да низвергне Месията и да дири друг…

Omnium malorum stultitia est mater

Спокойно, няма нищо случайно. В последната година статистиката неумолимо доказа, че ние сме най-ниско интелигентният народ в Европа. Корелацията между интегралния интелект на нацията и процентът на ваксивираните е очевадна. Проста аритметика. Излиза, че известният Червен професор може и да излезе прав – сметката клони, ако не към 80, то поне към 70%…

„Пепел ви на устата“, ще каже по-образованият читател.

И може би е прав. Та нали Макгахан беше казал преди 160 г., че в отоманската провинция България, общинската образователна система е по-добра от британската. А пък Бисмарк нарича българите „прусаци на Балканите“.

Уви, реалността е вече друга и нелицеприятна, но за нея не е прието да се говори публично.

Нашият народ е смазан духовно, морално и демографски.

След фаталната 1913 г. (вследствие на русофилската политика Гешов/Данев), България върви все надолу. След кратка стабилизация и големи надежди (1937-1943 г.) идва довършващият удар. България е окупирана от Червената армия, а съветската агентура извършва преврат на 9 септември 1944 г. и предава властта на БРП (к) и военната им сила – шумкарските отряди.

Следват 45 години извън и встрани от Европа и цивилизацията. Режимът на селските комунистически лидери роди Чудовище – Кастата на АбпФК, чиито генерични наследници управляват цялата икономика на страната и до днес. Напоследък техните Внуци, Близки роднини и съмишленици оглавиха движение за овладяване и на пълната политическа власт, за да бъде господството им пълно. Но как успяха да постигнат тази манипулация сред широки маси от населението?

Причините са няколко.

74 години червеноруска пропаганда

Нацията 74 години непрекъсвато е облъчвана от ЧервеноРуска пропаганда, а напоследък и от ЧервеноЛева. Пропаганда не само в медиите, но и в образованието, литературата, историческата и други науки.

В резултат, нацията е загубила чувството за историческа памет.

И досега, повечето българи смятат, че Аспарух е основал България през 681 г., предвождайки една малка орда от тюркски произход, която се била претопила в славянското море (по Марин Дринов и Константин Иречек) и че титлата му е „хан“. Почти е неизвестен фактът, че ние, българите имаме документ, в който е записана датата на основаване на държавата и името на първия владетел (ако такъв документ беше наличен в някоя цивилизована страна, там всеки ученик трябваше да го знае наизуст).

Малцина от българите са чували, че най-големият ранносредновековен строеж в Европа се намира в България (наблюдаем от Космоса) и е толкова голям, че на територията му може да се помести един съвременен 200 000-ен град и да остане още място.

Не знаят, че най-големите защитни съоръжения в ранносредновековна Европа са изградени от древните българи на територията не само на България, но и на съвременните Сърбия, Румъния и Украйна.

Слабо известно е, че азбуката наречена „кирилица“, не е дело на Свети Кирил, а е създадена тук, в България.

Чуждите учени знаят, но не и редовият българин, че средновековната българска култура е била от цивилизационен тип. Тя разпространява кирилометодиевската книжнина (написана на глаголица и кирилица) в Сърбия, Хърватия, Влахия, Молдова, днешна Словакия, Русия. Неизвестно остава за широките народни маси, че България е дала на Русия не само азбука и книги, но и езика.

Кирилометодиевският език (наречен там „църковнославянски“) става основа за руския литературен език и се налага повсеместно. Затова в руския език т.нар. „българизми“ са около 40% (според академик Алексей Шахматов).

В княжествата Влашко и Молдова, официалният и литературен език е кирилометодиевският до 18-и век, кирилицата пък се използва до средата на 19-и век. Затова в съвременния румънски език българизмите са около 30%, а структурата на самия език е силно повлияна от българския. Определителният член е задпоставен (има го само в българския), дори спомагателният глагол е същият (сравни на румънски: „Тата е болнав“).

Българинът също е слабо запознат героичните събития, довели до края на първата българска имперска държава.

Още по-малко е наясно с трагичните събития около фаталното османското завоевание и не по-малко фаталните предхождащи събития, свързани с чумата и близо 150-годишните разорителни татарски нашествия…

Да не говорим за новата и най-нова история, част от която беше забранена за изучаване в училищата. А пък друга част и до днес си остава извратена, включително и историята на т.нар. македонски въпрос, пазещ тайната на най-голямота предателство, сътворено от дедовците на сегашните леви и левичарски лидери.

Едва ли много българи знаят, че за разлика от другите европейски народи, ние имаме официален документ, който удостоверява територията на българския етнос, към средата на 19-и век.

Българите, които са били национални водачи и герои, пример за поколенията, са или неизвестни и забравени (Авитохол, Самуил), или неглижирани (Раковски, Захарий Стоянов, Стефан Стамболов, Хаджи Димитър и Стефан Караджа), а най-често превърнати във восъчни кукли с одобрени от Червената професура биографии (Левски, а Ботйов пък през 1946 г. е преименуван на Ботев, а в произведенията му е подхвърлена фалшивка).

В замяна, като национални герои са представени отявлени и доказани предатели, като Радко Димитриев и Никола Вапцаров. На тяхно име са наречени булеварди, населени места и едно висше военно училище. За сметка на това са разрушени и/или преместени десетки паметници на загинали във войните, като и паметници на национални герои…

Усещане за национална малоценност

Изобщо у нас има дълбоко вкоренено чуство за национална малоценност. То е отглеждано 74 години, внимателно и с голяма грижа от Кастата на АБпФК. Идеята е, българинът да се чувства принадлежащ към народ втора категория, който дължи всичко на СССР/Русия – главните защитници на властта на Кастата (преди на АБпФК, сега на Внуците).

Фактите, с които можем да се гордеем, са старателно затъмнени и зорко се охраняват от червената професура (сега от внуците на ония от 1947 г.). Известни са на малцина изследователи, които, слава Богу, пишат и разчупват ледовете на мълчанието, но вече е късно – българинът се е отучил да чете и за всичко непознато кълве като папагал от Гуглопедията (особено най-младите), пространство, много опасно за невежите.

Въпреки това, голяма част от българите не знаят важни факти, споделени в Мрежата. Например, че България, от септември 2021 г. до 14 ноември 2021 г. е на Първо място в Света по брой общо починали от COVID-19 на 100 000 души население (вчера: 375.1) и Второ място в Света по регистрирани смъртни случаи, като процент от населението (вчера: 4.0%), по данни на университета „Джонс Хопкинс“.

Българите, в по-голямата си част, така и не разбраха, че от машините, с които гласуваха (общо 12 738!), само ДВА броя са проверени от сертифициращите органи в пълно нарушение на стандарти и добри практики, по отношение на самите процедури.

Вярата

На всичко отгоре 45 години комунизъм и още 32 посткомунизъм съсипаха почти напълно предприемчивостта, самочуствието и увереността на хората в собствените им възможности. Оттам и вярата в Месията, който ще ни оправи…

Повече от половината българи са недоволни от съдбата си и смятат, че за това са виновни само и единствено външни фактори и на първо място – Държавата.

Държавата, която 45+ години ги е учила как да постъпват и как да мислят. Държавата, която ненавиждат, но без която не могат, защото са духовни и интелектуални инвалиди. Лишени напълно или частично от свободна воля. Най-страшното е, че се ражда младо поколение, немалка част от което копира тези възгледи.

Затова такива хора гласуват винаги наказателно и „против“, а не „за“…

На повечето такива хора всичко им е криво, те вярват само на Месията, докато не го заменят с друг.

Поради изброените по-горе причини, освен на настоящия Месия, те вярват предимно и на фалшиви новини и конспиративни теории. Знанието е заменено с вярата. Оттук идват и всички беди, не само за тези хора, но и за целокупния народ.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Александър Тацов

е по специалност инженер. Работил е в Технически университет - София, а понастоящем в частния технологичен бизнес. От години се занимава с изследвания в областта на политическото, научното и идейното обществено развитие, в обхвата на писаната история.

6 коментара

 1. Глупистта може да е майката на всички злини, но е доста самонадеяно да съдиш за качеството на нечий ум , когото не познаваш, с когото не си работил или провел поне един разговор. Още по- грубичко е да лепваш такъв етикет на хиляди гладоподаватели, защото не са в синхрон с твоето станивище.
  Има и друга поговорка : ше поживеем и видим.
  Красноречието е хубаво капество,ако зад него не стои лицемерие и славолюбие.

 2. Браво, и аз напълно споделям мнението на автора. Всичко друго е …. Трагичното в цялата ситуация, меко казано, e че такива хорица, тези даже на знам как да ги определя в голямата си част са като другарката Белчева, която явно е от тези дето са си въбразили, че имат монопол върху всичко и всички и само те могат да дават мнение, само те са „авторитетите“. Нищо друго. Братя и сетри, мили българи, докато не научим и разберем истинската история за нас и кои сме и какво сме дали на света. Не прозрем и не осъзнаем, че всичко което ни се случва, си случваме днес е благодарение на това тотално потъпкване на цялата истина и за близкото ни минало и че то е от изключителна важност и значение за днешните тотални безумия, безмислени постъпки, злоба, ненавист, завист, мързел, бездуховност и безразличие към всичко ще са спъваме в един и същи камък, докато накрая се стопим. Някакво чувство за самосъхранение не се ли прокрадва поне малко? А, в момента направо сме се засилили и тичаме към пропастта. Има ли българи? Боже, опази България, че ….
  Бог да пази България !

  1. Вашите мисли са и мои мисли.
   Вашите страхове за бъдещето на България са и мои страхове. съгласна съм ,хората трябва да знаят истинската си история и да се гордеят с нея.
   Тъй като това е много бавен процес ,страхувам се ,че по-скоро ще стигнем до пропастта.(Надявам се и искрено желая прогнозата ми да не е верна.)

 3. Г-н Тацов, поздравления за изключителния анализ, за съжаление тъжен и срамен анализ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button