Операция „Прецакай другарчето“

Щрихи от българския политически живот

Вчера, лидерът на новата партия „Има такъв народ“ (ИТН), Станислав Трифонов, направи важно обръщение към тръпнещия в очакване български народ. Той обяви проекта си за правителство и акцентите от неговата програма. При това даде съвсем ясно да се разбере, че няма да влиза в никакви коалиции, включително и с т.нар. „партии на протеста“, което имаше върху последните, ефектът на леденостуден душ.


Възниква справедливият въпрос: след като прецака с вчерашното изявление съучастниците си от бандата на „протестърите“, ръководена от Президента, какво смята да постигне царят на родната чалга и новоизпечен джендър-политик, Станислав Трифонов? При това, предвид че ще има малцинство в парламента.

Първо, трябва да отбележим, че неговото участие в процеса на „Реставрацията“ беше само символично. Той изчака партиите на протестърите (ръководени от Внуци и Близки роднинини на АБпФК и оглавявани от пРезидента), добре да се „накиснат“ в протестите, като мятат яйца и павета, мъкнат ковчези и бесилки и освинват градската среда. Тогава нашият герой наблюдаваше отстрани и лукаво ги насъскваше. Същата политика приложи и при действията на служебното правителство, което беше заето предимно с чегъртане и бомбастични разкрития, като съвсем заряза организацията на машинизираните избори.

Протестърите пък, с комсомолски плам решиха, че той е техен човек и ще ги подкрепя във всичко, нали е от същата черга (Внуци и Близки роднини на АБпФК). Започнаха да се чертаят смели планове, за нова конституция, президентска република и други сияйни бъднини.

Уви, сметката им излезе крива и още по-лошо, без кръчмаря. Бандата беше шокирана, изпадна в мирова скръб и възмущение от „предателството“ (?). Воплите им, като Йеремиев плач, огласиха цялата република. Разнесоха се клетви и попръжни…

Сметката на Трифонов обаче, беше съвсем друга.

Бившите съучастници вече не му бяха нужни, те достигнаха предела на своите изборни възможности, в много отношения се компрометираха, а на всичко отгоре се изпокараха помежду си.

Всъщност Станислав иска цялата власт за себе си и своите хора, и не иска да я дели с никого. Егото му е огромно. Смята, че е достатъчно известен и харесван, за да поеме вакантната роля на Главен популист и нов Месия, който ще „оправи“ нещастния народ.

При това разполага с първокласен отбор от „сценаристи“, сплотени в един отбор и отглеждани с години, които ще разпишат Плана.

Иначе сметката е съвсем проста и логична.

Както е известно, има значителна част от електората (наречени от известен учен „дебили“, съвсем несправедливо, разбира се), любители на 7/8-изкуството и заклети приятели на музикалния жанр „чалга“. Казват, че те са изпаднали във възхищение от райското бъдеще, което обеща накратко Станислав във фундаменталното си изказване вчера. В интерес на истината, трябва да отбележим, че би трябвало да се очаква и други, широки слоеве от народонаселението, да бъдат запленени (за кой ли път) от реките мляко и мед, които ще потекат в бедната ни Родина.

Съвсем логично е да се предположи, че който се опита да попречи на това правителство „на националното спасение“ да работи (на земята, под земята и в Космоса), т.е. да не го подкрепи парламентарно, ще бъде подложен на справедливия народен гняв. Т.е. електоралният дял на партията ИТН, ще може само да расте…

Затова на следващите (или по-следващите и т.н.) избори, чалга-джендърите на Трифонов очакват полека-лека да завземат цялата парламентарна власт. Освен това те не бързат, смятат, че времето работи за тях.

Просто и ясно.

Има обаче едно неизвестно в това уравнение: доколко е наивен целокупният електорат?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Александър Тацов

е по специалност инженер. Работил е в Технически университет - София, а понастоящем в частния технологичен бизнес. От години се занимава с изследвания в областта на политическото, научното и идейното обществено развитие, в обхвата на писаната история.

4 коментара

  1. Хитрец и американска подлога,либералист и сатанист в едно…Докато другите излизат на протести,той мълчи и се спотайва ,прави се на загадъчен.Изчаква да му се напомпят процентите,после издърпва килимчето на всички под краката и излиза победител ,иска за себе си цялата власт.

  2. Мдам, „анализ“ баш на един от 80-ттях процента :)))

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button