Правителство камикадзе се задава на хоризонта (видео)

Дали загадката около бързото избуяване на П-тата крие зловеща тайна за бъдещето на България?

Само аз ли виждам това, което виждам? Само аз ли виждам, че се ражда правителство „камикадзе“? Само аз ли виждам, че това правителство има една единствена цел – да оцелее за няколко месеца, но не заради бюджета или овладяването на COVID пандемията, нито дори за така лелеяната реформа в правосъдната. Не! Това правителство има една единствена задача и това е България да бъде премахната като пречка към разширяването на Западните Балкани. За тази цел пътят на Северна Македония към ЕС трябва да бъде отворен. А кой стои на този път? България.

И това много дразни не само холандския външен министър, а всички в ЕС. Те не можели да разберат къде е проблемът. И въобще къде има проблем. Няма такъв. Не е никакъв проблем, че Северна Македония е новосъздадена от КОМИНТЕРНА държава, която си няма история, а иска да има такава. И не просто история, а славна история, която да даде импулс на самочувствието ѝ, че са велика държава, досущ като Франция, Италия, Гърция и т.н.

И какво по-лесно от това да откраднеш това, от което имаш нужда – история. Особено, ако обектът на кражбата е твоята майка, брат или сестра. Наблизо са, а и досега са показали великодушие – признават те първи за държава, помагат по време на хуманитарна или здравна криза. Обичат те. Можеш да играеш хоро на главата им, колкото искаш. Досущ като Северна Македония, чиято пъпна връв още не е скъсана с майка България, колкото и да си мисли, че е така.

Майката обаче бие през пръстите и казва: „Така не се прави. Чуждо не се пипа.“ Девойката обаче не слуша и посяга ли, посяга. Иска да върви по стъпките на майка си и да я последва в един елитен клуб, известен като „Клуба на богатите“, но е облякла нейната рокля. „Е, така не може“, сърди се майката. „Аз имам и други рокли, но ти си взела най-хубавата. Няма да те пусна.“ И тогава, неочаквано идват на помощ всички членове на клуба и започват да корят майката: „Защо правиш сега така? Какво значение има, че са ти взели роклята, макар и най-хубавата? Ние искаме ново другарче. Вече сме му дали и роля в нашите игри. Ей, не разбира тази България и това си е. Тогава ще ѝ помогнем да разбере.“

И така се подкрепя къде видимо, къде не, появата на ново, младо, либертарианско лице на стара България. С малко лифтинг, малко ботокс и филъри, и новото лице е факт.

Сега идва ред това младо лице да поеме кормилото на властта и да каже така нужното „Да“ за влизането на Северна Македония в ЕС. Ама това ще го компрометира, ще загуби уважението и подкрепата на сънародниците му. Много важно. То е за малко и за определена цел. То, младото лице, ще извърши самоубийствен акт, но Европа ще е доволна, а и добре ще плати, предполага се. Ама ще останат в историята като предатели на българското! Голяма работа! Какво значение имат мухлясалите възгледи и овехтелите чувства на старите патриоти, патриотари и обикновени родолюбци?

Това виждам аз – раждането и съставянето на правителство с малки времеви хоризонти и точно определена задача с далечни, недобри за България последици. А вие?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Снежана Георгиевa

е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР.

1 коментар

  1. Тези от снимката,ако мислите че ще ни оправят ДЪРЖАВАТА и нас,жестоко се лъжите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button