На прага на Армагедон

Иде ли съдбоносно изпитание за човечеството?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

… И излезе друг кон, червен; и на яздещия на него се даде да дигне мира
от земята, тъй щото човеците де се избият един друг. 6:4
И видех, и ето сив кон, и името на яздещия въху него беше Смърт… 6:8
… защото те са бесовски духове, които като вършат знамения, отиват при
Царете на целата Вселена, за да ги събират за война във великия ден на
всемогъщия Бог. 16:14
И събраха ги на местото, което по еврейски се нарича Армагедон. 16:16
… И произлезоха светкавици, и гласове, и гръмове и стана силен трус,
небивал откак съществуват човеците на земята…. 16:18
…и градовете на народите паднаха;… 16:19
И всеки остров изчезна, и планините не се видеха. 16:20

Новият Завет. Откровението на Йоан (Сф., 1924)

Един призрак броди из Европа – призракът на комунизма…

К. Маркс, Ф. Енгелс. Манифест на Комунистическата партия. 1948

МММ (Маркс е бог, Маркузе е неговият пророк, а Мао – неговият меч)

Девиз на левичарските бунтове във Франция през 60-те

Поначало потенциалът на индивида е негативен, това е част от потенциала на обществото и той включва агресия, чуство за вина, невежество, обида, жестокост …тогава той, потенциалът, изисква потискане и сублимация, както и съзнателна трансформация…

Херберт Маркузе. Репресивна толерантност. Част 2

Наивно смятахме преди 34 години, че Призракът е загинал, изхвърлен е на сметището на Историята и там гние, разпада се и сублимира, разнасяйки ужасна смрад във Вселената…

И о, ужас! Изведнъж забелязахме, че той отново се появява, след необяснима реинкарнация, още по-зловещ и кръвожаден, но вече под нова, коварна розова маска, на която пише „многообразие, справедливост и приобщаване“ (DEI).

Вече със закъснение разбрахме, че той винаги е съществувал, роден скоро след по-големия си брат, който наистина гние на сметището на Историята…

Разцвет и могъщество на неомарксизма

В последните четири десетилетия неомарксистите реализираха огромни успехи сред Западния свят, най-вече в САЩ – там, където започна и разцветът му.

От две десетилетия насам те индоктринираха огромни маси от деца и младежи в Америка, Европа, дори в Австралия и Нова Зеландия, както другаде в развитите страни, и превърнаха значителна част от тях в активисти на новата Културна революция.

Неомарскистите успешно превзеха голяма част от съдебната система в САЩ, която вече от 10-15 години е в ръцете им. От правосъдна тя се превърна в нещо като полутоталитарна, близко подобие на тази от Източна Европа в края на 40-те години.

Нагледен пример са левичарските бунтове в Америка през 2020 г. Те продължиха около два месеца, костваха живота на около 200 души, предимно жертви на безумните и престъпни левичарски тълпи от BLM и Antifa и струваха над 300 милиарда щ.д., като бяха съборени десетки статуи на заслужили американци, включително на Томас Джеферсън и Джордж Вашингтон. Осъдени бяха от съдиите-левичари само неколцина души, и то с леки присъди…

За сравнение, при демонстрацията в Капитолия беше убит един човек (от протестиращите), нанесени щети за около 3-4 милиона щ.д. Осъдени обаче бяха над 200 души на максимални срокове затвор.

Ето ви я действащата левичарската демокрация в САЩ към момента.

По-възрастното поколение у нас добре помни „социалистическата демокрация“ в НРБ, соято се явява сестринска идеология на левичарството в САЩ. Затова и резултатите са еднакви…

Сега левичарите в САЩ са в състояние да се разправят с всеки противник, като го обвинят за всичко.

Фактически могат да обвинят Доналд Тръмп, Главния враг на Левичарството/Неомарксизма, във всички престъпления каквито си измислят, дори, че е убил папата (никак не е смешно)…. И дори да го осъдят!

Задачата е поставена – да го спрат на всяка цена от предстоящите избори. Страхът е велик, а залогът е огромен: дали Светът да бъде такъв какъвто го познаваме, или не.

Надяват се да пречупят Тръмп психологически и затова засилват натиска още и още… Няма да се спрат дори и пред физическо отстраняване.

Навремето срещу Президента Роналд Рейгън (нашият Освободител!) се вихреше същата кампания, както сега срещу Президента Тръмп. По-старото поколение все още помни това. Младите тогава левичари, които се бореха с „чудовището Рейгън“ (който низвергна любимия им СССР), сега на преклонна възраст, изригват същите закани и обвинения срещу президента Тръмп (справка – Ноам Чомски: на младини марксист/сталинист, после антиамериканец/борец са мир, приятел на ислямотерористите, сега левичар/неомарксист).

За съжаление, оттогава (когато левичарите все още бяха малцинство) неомарксистката групировка се разрасна неимоверно, използвайки като хранителна среда стадата от индоктринирани деца и младежи, които бълват училища и университети (превзети вече от почти три десетилетия), а също и паразитните слоеве от населението, разраснали се като раково образувание и живеещи от помощите на „социалната държава“ (включително имигранти).

Последните, наречени от Херберт Маркузе „клети малцинства“, щели бъдат бъдещият субект на Революцията (Културната), вместо обуржоазилата се вече „работническа класа“…

Оттогава левичарите натрупаха необикновена мощ и политическо влияние, без да използват въоръжено насилие както братовчедите им, марксистите-ленинци. Те не крият, че искат световно идеологическо господство. Първата и най-важната им цел е САЩ. Падне ли САЩ, пада и целият Западен свят, за който Америка е лидер и защитник.

Скалата „Доналд Тръмп“

Не забравяйте обаче какво каза Президентът Тръмп, обръщайки се към американците преди три години, на 4 юли 2020 г.

Тогава той произнесе реч в планината Ръшмор, пред изсечените в скалата ликове на най-великите американски президенти.

Защото тази реч може да има голямо значение в контекста на потресаващите политически събития, развили се в настоящата 2023 г. Съдбоносни не само за Америка, но и за Света.

Преди три години за първи път президентът точно, ясно и кратко формулира същността на опасността, която грози институциите на Съединените щати, както и самото им съществуване. Криза, каквато не е имало в американската история повече от 150 години.

Тогава той не само спомена „озверелите банди, които се опитват да съборят статуите на основателите на САЩ“, които „обезобразяват свещени паметници и предизвикват вълни от насилие в американските градове“, но и за пръв път точно и ясно посочи кои са тези „озверели банди“, каква е тяхната идеология, какво представлява тяхната борба и какви са техните цели. Президентът Тръмп буквално заяви:

– това са представители на „крайно ляв фашизъм“, носители са на „тоталитаризъм“,
– стремят се да извършат „лява културна революция“,
– целта им е да „унищожат американската история“, да „низвергнат американската революция“ и „да индоктринират децата ни“.

С други думи, той твърде точно наименува идеологията (крайно ляв фашизъм, т.е левичари, известни още и като неомарксисти), тяхното оръжие (лява културна революция) и целите им (установяване на нова тоталитарна идеология, унищожаване, т.е. пренаписване на американската история и накрая – индоктринация на децата ни, за да ги превърнат в бойците за новата идеология).

За първи път от официална правителствена трибуна беше заявено принципното виждане за идеологията, структурата и целите на неомарксизма и левичарските бунтове.

Тогава президентът публично заяви, че „Америка няма да се уплаши“, което значи, че войната за бъдещето на Съюза е обявена и че президентът Тръмп е решен да се бори с всички сили и средства.

Това беше фактически обявяване война против неомарксизма и присъдружните му движения. Посланието беше правилно разбрано от левичарската групировка и беше взето решение Доналд Тръмп да бъде отстранен от политическата сцена по всички възможни начини и с всички възможни средства, като на първо време се използват големите медии и медийни корпорации, от години вече овладени на ниво мениджмънт от неомарксистки активисти, подготвяни в университетите. Сега като виждаме, в битката се включиха федералните и щатски институции, контролирни от Демократическата партия, превърната в зомбиран придатък на неомарксистите. Един след друг се монтират политически съдебни процеси срещу него от федерални и щатски прокурори-левичари. Целта е да смачкат Тръмп психологически, но едва ли биха се спрели и пред физическото му отстраняване…

Обаче последната дума така или иначе ще бъде на народа на Съединените щати в предстоящите президентски избори 2024 г. Затова целият свят е вперил поглед в тази съдбоноста битка…

Защото президентът Доналд Тръмп (с всичките му грешки) е ЕДИНСТВЕНИЯТ Лидер и Символ, който може да обедини дясноконсервативните хора в Америка за борбата срещу Великото Зло – неомарксизмът, в защита на Великата Европейска цивилизация и за запазване самото съществуване на humani generis.

Със своята поразителна жизненост, желязна воля, необикновена прозорливост и огромна работоспособност, само той е Скалата, в която е възможно да се разбие финалният щурм на неомарксистите за овладяване на Америка. Защото падне ли САЩ, пада и Западния свят, и Великата цивилизация.

Затова президентът Тръмп пророчески се обърна към дясноконсервативните американци:

„ТЕ НЕ ИДВАТ ЗА МЕН, ТЕ ИДВАТ ЗА ВАС. АЗ ПРОСТО СТОЯ НА ПЪТЯ ИМ“!

Само един родѐн Лидер може да го каже.

А че това е Лидерът, показват и самите действията на левичарските активисти – те използват класическата военноморска стратегия – „огън само по Флагмана“!

И наистина всички – медии, държавни институции, левичарски организации и цялата останала левичарска банда – бият по Тръмп!

Защото наистина е Флагман, Лидер на дясноконсервативния Западен свят.

Факт неоспорим!

Позициите са ясни, Западният свят се е разделил на две антагонистични крила: десни консерватории и левичари неомарксисти. Който харесва Тръмп, принадлежи към първите, в обратния случай – към вторите. Просто и ясно.

А след година се решава съдбата на Западната цивилизация.

Мястото на последната битка, новият зловещ Армагедон, е напълно известно – това ще бъдат САЩ, а времето – президетските избори през 2024 г., на фона на все по-влошаващата се геополитическа обстановка, тежка локална война в Европа и неумолимото формиране в света на две противостоящи военнополитически групировки, зловещ предвестник на Трета световна война…

Но защо бъдещето на САЩ определя бъдещето на Западния свят, на западната цивилизация (отдавна вече станала Световна и Глобална), както и на Света?

Не звучи ли това твърде пресилено?

Съдбоносното могъщество на САЩ

Съдбоносно, защото оттеглянето на САЩ от позицията на световен лидер и жандарм ще бъде катастрофа, каквато светът не познава в цялата си история. Катастрофа, която ще унищожи със сигурност Западната цивилизация, лишена от лидер и защитник, както това се случва преди 1600 години.

И така…

Преди 247 години Тринайсетте съединени държави в Америка с население 4 милиона души обявяват своята независимост от британската корона. Оттогава САЩ се превърнаха в най-могъщата държава на света. От времената на Римската империя светът не помни такава мощ:

– Те държат първенство във всички теоретични и приложни науки, в технологиите, във военното дело, в космическите изследвания. Създали са почти всички иновации на модерното време:

редовните авиационни съобщения; конвейерното промишлено производство; обществената телевизия, включително цветната; телеграфа; телефона; звукозаписа; осветителната лампа; радиолампата; транзистора; интегралната схема; електронния компютър; персоналния компютър и итерактивното и софтуерното му управление; клетъчния телефон и клетъчните мрежа; световните спътникови мрежи; световната електронна мрежа (интернет), социалните мрежи, нанотехнологиите и генните технологии. Държат повечето патенти и ноу-хау във високите технологии, а почти абсолютно – във военната и космическа техника.

Американската космическа наука и индустрия нямат съперници в света. НАСА, както и напоследък частните космически компании в САЩ, създадоха за 60 години най-мощните ракети носители, най-големия космодрум, космическите ракетоплани и многократните ракетни степени. Те изпратиха шест пъти експедиции до Луната и обратно, където стъпиха 12 астронавти, а 27 напуснаха околоземното пространство и летяха в открития Космос, изследваха с автоматични станции всички големи планети, от 20 години присъстват непрекъснато на повърхността на Марс, а един от автоматичните марсиански ровъри постави рекорд – 12 земни години безотказна работа. В момента на Марс работят два автоматизирани ровъра. Единствената страна, която изследва ВСИЧКИ планети на слънчевата система от Меркурий до Нептун, Плутон и отвъд. Четири автоматични станции, изстреляни преди близо 50 години, напуснаха Слънчевата система, като с две от тях и досега се осъществява устойчива връзка. НАСА притежава 75% от международните космически стамции (МКС) и дава толкова за издръжката им, нейни са и единствените два космически телескопи.

Около 70% от околоземните спътници са американски, като включват най-големите спътникови мрежи в областта на навигацията, природните ресурси, метеорологията, съобщенията, сеизмологията и тектониката, океаните и атмосферата. А пък американските компании държат също около 70% от пазара на спътникови и космически услуги.

– САЩ имат най-развитата инфраструктура на света (дължината на ж. п. линиите е три пъти повече отколкото на тогавашния СССР, а дължина на многолентовите магистрали почти толкова, колкото в целия останал свят, най-дългата шосейна мрежа и най-голямата дължина на авиолиниине в света, най-много граждански летища…

– Представляват най-високопродуктивната световна аграрна сила: само 1.4 % от населението са фермери (в Индия те са 42.6%, в Китай – 24.9%, в РФ – 5.8%, в България – 4.2%), но те изхранват страната и създават най-големия световен износ на агропродукция – с 50% повече от следващия в класацията, държат второ-трето място в износа на пшеница, първо място в износ и производство но царевица, първо място в износ и производство на соя, и т.н.; притежават 470 милиона хектара обработваема земя, само Китай има повече с 10% (при четири пъти по-голямо население, а РФ съответно – 90 милиона хектара).

По възобновляеми водни запаси са на трето място в света, а по площ на горите – също на трето място. Американският аграрен сектор е най-високопродуктивен в света: един фермер произвежда продукция за около 98 000 щ.д. (съответно в Индия за около 2200, в Китай – 5800, в РФ – 15 300) и т.н. (Източник: FAO Statistical pocketbook 2021)

– Те са и културен център на света: там се издават най-много книги и патенти на глава от населението в света, намират се най-големите библиотеки, най-големите музеи и най-големите театри и концертни зали, американските университети държат първенството във всички класации (за 2018 г: 7 от първите 10, 14 от първите 20 и т.н), в Америка са родени и/или работят една трета от всички нобелисти в света, същевременно са родени или работили близо половината от нобеловите лауреати в естествените науки. Над 80% от световния филмов пазар се владее от американски филми. Американската попкултура владее света.

– Страната е на второ място в света по запаси от природни ресурси, на трето по възобновяеми водни ресурси и притежава над 99% от стратегическите природни елементи; по добив на газ и нефт, държи първо или трето място в света.

– САЩ притежават най-важното геостратегическо положение в света – разположени с огромна по дължина брегова линия между двата най-важни световни океани – Атлантическия и Тихия (като контролира директната връзка между тях) и чрез Аляска има достъп до третия (Северния ледовит), така че имат директен достъп до три от четирите световни океани и до голяма степен може да ги контролира чрез най-могъщия военноморски флот в света и чрез верига от военни бази в ключови точки на морските пътища. Северният и Среден Тихи океан по същество се явява американско езеро, което обуславя и контрола върху четвъртия океан – Индийския. По същество американско езеро се явява и Средиземно море…

Военоморското могъщество е едно от главните причина САЩ да са глобалва сила и световен лидер.

– Те са най-могъщата военна машина в света, с военен бюджет за 2022 г. от 877 милиарда щ.д. – близо 40% от световния военен бюджет, толкова колкото е общият военен бюджет на следващите 11 страни (Китай, Индия, Русия, Великобритания, Франция, Германия, Саудитска Арабия, Южна Корея, Япония, Украйна и Италия). Заедно с главните си съюзници (от НАТО и Япония, Канада, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия) за 2022 г. имат общо военен бюджет от 1414 милиарда щ.д., или 63% от световния военен бюджет (2240 милиарда щ.д.). Съответно КНР и РФ имат общо 378 милиарда щ.д., или 17% от световния военен бюджет.

Имат най-технологичната и най-тренирана в непрекъснати бойни условия армия. Притежават най-развитата високотехнологична военна индустрия в света. Армията им е по-силна от всички евенуални противници взети заедно. Флотът в еквивалентно отношение е близо два пъти по-мощен от всички останали световни военоморски сили взети заедно. Смята се например, че един разрушител от клас „Арли Бърк“, въоръжен с противоракетната система Aegis има мощ, колкото целия черноморски флот на РФ (зад абревиатурата Aegis се крие единствената към момента функционираща военна технология, предназначена за унищожаване на балистични ракети с малък и среден радиус на действие), а по отношение на атомните самолетоносачи съоръжени с катапулти, положението просто е несравнимо (11 броя – 2021 г., а в останалия свят – само един френски с два пъти по-малка мощ). В края на 2014 г. в американския флот имаше 85 ядрено задвижвани кораби, включително 75 подводници (18 стратегически SSBN/SSGN с общо 432 балистични ракети, 56 атакуващи SSN) и 10 самолетоносачи. За сравнение – флотът на РФ към 2014 г. има 21 ядрени подводници (8 стратегически подводници SSBN/SSGN които са в експлоатация, със 126 балистични ракети и 13 ядрени атакуващи подводници SSN). Китай притежава 7 ядрени подводници SSBN и SSN).

Американският военноморски флот е базиран във всички стратегически точки на световния океан. Аналогично е положението и с американските ВВС – над 10 000 самолети и хеликоптери, в пъти повече отколкото на потенциалните противници, взети заедно (РФ – 2000, Китай – 2000). САЩ имат достатъчна сдържаща ядрена мощ за всички останали ядрени сили и са единствената, която има реална възможност да нанесе на противника Непреодолим Първи ядрен удар.

Американската военна индустрия е водеща в технологично и иновативно отношение. (виж таблица по-долу)

– Това е най-мощната икономика в света – за 2022 г. БВП на САЩ (25.5 трилиона щ.д.) е почти колкото сумата от трите следващи: Китай (18 трилиона щ.д.), Япония (4.2 трилиона щ.д.) и Германия (4.1 трилиона щ.д.). Същевременно САЩ е най-богатата страна в света (ако пренебрегнем шестте малки държави и държави джуджета), осигурява 80 034 щ.д. на глава от населението (съответно РФ – 14 403 щ.д., КНР – 13 721 щ.д.; забележка: България – 14 893 щ.д.). Заедно с главните си съюзници (ЕС, Япония, Канада, Южна Корея, Австралия, Нова Зеландия) САЩ създават 52% от БВП на планетата, при което осигуряват общо 355 262 щ.д. на глава от населението си, или 28 пъти колкото е средният световен (РФ и КНР създават общо 20% от световния БВП, при което осигуряват общо 28 124 щ.д. на глава от населението си, или 2 пъти колкото е средния световен). (виж таблица по-долу)

– Американският народ представлява едно уникално население, народ най-вече от емигранти, който е еманация на всички народи и раси по света – там са отишли най-смелите, най-предприемчивите хора и най-големите авантюристи. Близо 250 години САЩ се управляват от най-старата представителна демокрация в новото време и същевременно най-непоклатимата (досега) демокрация в съвременния свят. Те имат невероятно устойчиво политическо устройство, базирано на Конституцията (и Закона за правата), на федералната структура съставена от 50 отделни държави (обединени само от външната политика, отбраната, пощите и някои федерални институции) и на динамичното единство между Трите власти, където Свободата на словото е поставено на първо място (досега). А пък съдебната им система се смята за най-авторитетната в света (допреди 10-15 години).

– САЩ са царството на чистия капитализъм, там се работи най-много и има най-големият шанс човек да успее с труда си. Само от 100 години САЩ са най-могъщата страна на света, но те успяха да спасят света от чумите на НационалСоциализма и на ИнтернационалСоциализма (Комунизма). Те изнесоха икономически и технологично на плещите си усилията на Съюзниците по време на Втората световна война – притежаваха 2/3 от общия им икономически и военен потенциал, към края на войната имаха 12-милионна армия и произведоха половината от самолетите и танковете за цялата война, както и 80% от корабите. Те спечелиха и Студената война, като вкараха СССР в непосилна икономическа, военна и космическа надпревара.

– Всичко това определя непоклатимото и уникално финансово положение на Америка. САЩ са единствената страна в света, която може да печата почти неограничено пари и да си позволи огромен дълг, като никоя друга на света. Това се определя от уникалното положение на долара в световната финансова система.

Така например мнoгo от нoвoнaпeчaтaнитe пapи изoбщo нe оcтaвaт в CAЩ. Причината e, чe оcвeн изпoлзвaнeтo cи ĸaтo peзepвнa вaлyтa, вaлyтaтa нa CAЩ се изпoлзвa ĸaтo cигурен aĸтив oт мнoгo инcтитyции, пpaвитeлcтвa и индивиди, оcoбeнo в Aзия. Toвa e тaĸa, зaщoтo инвеcтитopитe тaм нe ca cĸлoнни дa пpиeмaт pиcĸa и вoлaтилноcттa нa меcтнитe вaлyти, cпpямo ĸoитo дoлapът стои непоклатимо.

А причината е проста – зад долара стои огромната мощ – финасова, икономическа и военна на САЩ. С други думи пpичинaтa зa фeнoмeнa e дoвepиeтo. Доларът може да рухне тогава и само тогава, когато рухнат и самите САЩ. Нещо, което ще предвещава неминуемия край на Света, такъв какъвто го познаваме…

Taĸa ce cъздaвa гpaндиoзнo тъpceнe нa дoлapи извън cтpaнaтa. Heщo пoвeчe, cпopeд няĸoи иĸoнoмиcти, нeoбxoдимocттa oт вaлyтaтa e тoлĸoвa гoлямa, чe нa глoбaлнo paвнищe дeфицитът нa дoлapи възлизa нa 13 трилиона ĸъм нacтoящия мoмeнт. Двигaтeл нa тoвa тъpceнe ca зaдължeниятa нa пpaвитeлcтвaтa пo cвeтa, дeнoминиpaни в дoлapи. Bcъщнocт ĸъм ĸpaя нa 2019 г. дeнoминиpaнитe в дoлapи дъpжaвни цeнни ĸнижa глoбaлнo ce yдвoиxa cпpямo 2008 г., ĸaтo тe вeчe възлизaт нa нaд 60 трилиона щ.д.

Ето затова е незаменим доларът. Просто няма конкурент, защото зад него стои колосална мощ, невиждана от времено на Римската империя. И всеки икономически субект психологически отчита тази причина и затова насочва доверието си именно към долара.

Ролята на САЩ в света

Ако си представим, че САЩ внезапно изчезнат от световната сцена, това би било световна катастрофа с непредвидими размери – почти сигурно би било, че незабавно ще започне катастрофална Война на всеки срещу всеки. Ако например радикалните мюсюлмани разберат, че липсва Големият Сатана, веднага ще обявят Велик джихад или пък такива вредители като Русия ще получат нов импулс във войната в Украйна и ще се надяват да я пренесат в беззащитна Европа, в Балтийските държави и т.н…. (защото знаем, че в НАТО САЩ са реалната сила, която пази Европа, за да може последната да си играе на „социална държава“ вече 88 години). Ето какво се получи навремето, когато президентът Обама реши да се изолира от събитията в Средния изток – веднага се пръкна Ислямска държава и Русия се намърда в Сирия…

Вижда се, че всички страни по света в една или друга степен зависят от САЩ. Не е важно дали харесват или не Америка – никъде не харесват особено структурата, която поддържа реда, но пък никой не може без нея. Освен, че са Световен жандарм, те се явяват Лидер на Свободния свят и Пазител на Великата европейска цивилизация, отдавна превърнала се в глобална и Световна такава.

Уроците на историята

Но дали наличието на тази невиждана мощ може да ни успокоява?

Възможно ли е рухването на такава могъща структура?

Да не забравяме обаче какво ни сочи Историята.

Преди 1600 години, вследствие преди всичко на вътрешен упадък, белязан от морално разложение, се сгромолясва една световна сила, по мощ нямаща равна на себе си тогава на Планетата:

Към 1-ви век сл. Хр. под властта на Рим е територия от 5 милиона кв. км – от Британия до Кавказ и от Рейн до пясъците на Нубия и Сахара, като Средиземно море се е явявало вътрешно езеро на империята с население около 100 милиона души. По това време Планетата се населява от около 200-250 милиона души. Тогава Римската империя е достигнала върховно за времето си ниво на цивилизация: 40 000 км първокласни павирани пътища, обозначени с измервателни знаци (в разстоянието до Рим – началото на всички пътища) и снабдени със станции за всеки преход. Хиляди километри водопроводни системи. Държавна куриерска служба. Стотици благоустроени градове с водопровод, канализация, градски тоалетни с течаща вода, обществени, култови и административни сгради, театри и циркове, муниципално самоуправление и т.н. … (това ниво цивилизованият свят ще достигне отново в Лондон, чак в началото на 19-и век). Империята е била в състояние да събере до половин милион обучена армия и огромен флот…

И цялото това могъщество пропада, най-вече поради вътрешни икономически и политически причини. Усетили слабостта на Рим, гладните Варвари от безплодните евразийски степи се нахвърлят върху приказните блага и изобилието от храна в огромната империя. Започва изтребление, унищожение и грабеж. Населението намалява в пъти. Европейската (гръко-римска и християнска) цивилизация загива. Светът потреперва. Катаклизмът предизвиква верига от злощастни събития, кръвопролитни и разрушителни войни.

Историята на Европа спира.

Необходими са близо 1000 години за Възраждането…

Триумф на злото

Осемдесетте години на 20-и век са начало на бурния разцвет на неомарксизма в САЩ. От десетилетия в хуманитарните катедри из университетите по Източното крайбрежие преподават бивши студенти на професорите от т. нар. „Франкфуртска школа“. Семената посети от франкфуртските мислители, емигрирали в САЩ края на 30-те години, дават богати плодове. Хиляди студенти са индоктринирани в новите идеи на неомарксизма. Някои от тях стават преподаватели в други университети или се насочват към позиции в обществените и държавни институции, където разпространяват левичарските идеи и практики. Периодът е ознаменуван и с нови важни теоретични постижения в идеологията, надграждащи завещаните от франкфуртските философи принципи: Джендър теорията, Критичната расова теория (КРТ), Теорията на неомарксисткия футуризъм във връзката му с Постхуманизма, теорията и практиката на Новоезика и т.н.

След като в края на 20-и век неомарксистите вече овладяха университетите и по двете „леви“ крайбрежия (Източното, а след това и Западното), оттам огромни маси от индоктринирани възпитаници започнаха да превземат институциите на щатско и федерално ниво, средната образователна система, медиите, филмовата и развлекателна индустрия и накрая – мениджмънта на големите корпорации и компании. Последното им създаде неограничени възможности за финансиране.

Кръгът се затвори. Неомарксистките движения разкриват нови пазари за глобалните корпорации („зелено бъдеще“, „спасяване на Планетата“, „изкуствени храни“ и т.н.), а корпорациите от своя страна финансират неомарксистите, защото в голямата си част са превзети на ниво мениджмънт от активисти левичари (изключение от големите прави само корпорацията на Илън Мъск).

Огромни парични потоци текат към неомарксистките движения по целия свят (вкл. и в България), но най-вече в САЩ. Там левичарите действат с пълна сила: индоктринират децата и младежите, пренаписват „неудобните“ книги и историята (включително историята на науката), създават нова „История“ (история на жените – преподава се и в СУ), история на чернокожите, история на азиатците, … изобщо истории на „клетите малцинства“, според Херберт Маркузе, масово създават филми с джендър и/или левичарска насоченост или подтекст (Холивуд беше напълно овладян още в края на 90-те). Не по-малко от 80-90% от цялата филмовата продукция, произведена в САЩ, е вече с такава насоченост. Неомарксистите инспирират война мужду половете, като „овластят жените“, за да ги освободят от „гнета на мъжете и от гнета на майчинството“. Целта е да маргинализират мъжете (белите!), да унищожат християнския морал и самото християнство, както и основите на европейската цивилизация. Това са трите основни препятствия пред осъществяване господството на неомарксизма в обществото, тримата главни Врагове.

Неомарксистите отрано се подготвят за деня „Х“, когато може да се наложи да използват сила в интерес на Революцията. Те предвидливо разлагат армията в желанието си да установят контрол над тея (по същия начин, както постъпиха болшевиките нарвемето с руската армия 1916-1917 г.). Затова масово назначават жени, транссексуални (които масово се стичат поради възможността да си направят безплатна т. нар. „операция за смяна на пола“) и всякакви представители на „клетите малцинства“, като за целта се занижават приемните критерии.

От две години вече в американската армия се назначават политически офицери (под евфемизма „офицери по равенството и включването“), които имат за задача да провеждат задължителни занятия с личния състав по обучение в основните принципи на неомарксизма, Новоезика и DEI (многообразие, справедливост и приобщаване)…

Паралелно върви почти безконтролно навлизане на наркотици сред военнослужещите, което допълнително подронва боеготовността.

Всичко това предизвиква изключително сериозна криза в армията на САЩ и между другото води до необикновен отлив на новобранци сред личния състав, като в момента недокомплектът достига в някои родове войски до 30-40%.

Така неомарксисткото Зло вече е в състояние да пристъпи към „деконструкция“ на Америка, като унищожи „буржоазното семейство и морал, робовладелската конституция и буржоазната държава“, за да изгради върху руините Прекрасния Нов свят – вековната и бленувана мечта на всички левичари. Там където ще живеят Новите хора – еднакви, безполови (по Джудит Бътлър) и лесно манипулируеми.

Според теорията те цял живот щели да се занимават само с игри в симулирана реалност, с развлечения и наркотици, като Работата ще се извършва от Машините (по Херберт Маркузе). А пък дигитализираните им мозъци щели да бъдат качени в Облак, където ще се контролират от ИИ, съгласно постхуманистичния футуризъм на неомарксизма.

Заедно с тези биологични „човеци“, Новото общество ще бъде изградено и от Изкуствените хора (нечовеци), от Животните и дори от материални конструкти (например Океаните, Горите, Планетата), имащи едни и същи неотменими Права.

Физическата Реалност най-вероятно ще бъде много различна от така желаната левичарска мечта – твърде груба и материална:

… идват неизбежните Варвари и дезинфекцират Заразата с огън и кръв. Светът потреперва и се разпада. Започва Апокалипсисът – Великата война на всеки срещу всеки.

Така след 1600 години Историята ще се повтори…

Надеждата

След една година, през 2024 г. ще се състои решаващата битка за бъдещето на Западния свят. Силите са разпределени. Лагерите са само два:

– десни консерватори
– левичари неомарксисти

А вегетиращото между тях блато от нерешителни и неопределили се граждани, в по-голямата си част, в края на краищата, ще се разпредели откъм двете страни.

Не може повече да се лъжем: гражданската война в САЩ е факт, само че е в начална латентна и „студена“ фаза.

Наближава времето на Последната битка, която ще реши съдбата на Западния свят – дали ще се срине подобно на Рим или ще възкръсне от пепелищата на Неомарксизма.

Мястото на новия Армагедон ще бъде САЩ. Там ще се реши дали да бъдем или не, като цивилизация. Дали левичарите ще завземат цялата власт в Америка, ще я разрушат и ще изградят върху руините така мечтания от всички тях, Прекрасен Нов свят?

Или не?

Затова дясноконсервативните хора гледат към Америка с безпокойство и надежда. Защото падне ли САЩ, ще се събори в руини познатият ни от векове Свят. Това ще е краят на Цивилизацията и началото на нови Тъмни векове…

Затова и надеждата е в мъдростта на американския народ и в Лидера Доналд Тръмп.

Независимо дали го харесваме или не.

Просто той е човекът, той е Водачът. Защото просто няма друг!

Казват, че бил политически хулиган, безпардонен и нагъл непукист. Така да е!

Но само такъв човек може да се опълчи на Чудовището, нежели някой боязлив интелектуалец с деликатни маниери.

***

Изглежда Бог го праща, с надеждата да спаси Америка и Света.

Усещате ли далечния геополитически тътен, който разтърсва Света?

Това е може би предупредителният трус за предстоящата Вселенска битка. Защото остава само една година…

Левичарите неомарксисти вече стягат редици и ожесточават репресиите.

Същевременно другите врагове на Запада потриват ръце и се консолидират.

Започна вече голяма локална война в Европа, която свари Запада неподготвен. Събитията поразително напомнят в политически и военностратегически аспект ПСВ, с неумолимата консолидация на ДВА блока, с локалните подготвителни войни, та дори със стратегиите и тактиките на водените военни действия (изненадващ шок за неподготвените западни военни и политически стратези).

Неизвестно е само каква ще бъде запалката на конфликта и кога ще се случи. Ясно е само, че няма да бъде безумен атентат, както преди 110 години. Ще бъде нещо друго.

Дали ще се случи в края на 2024 г., което е твърде вероятно, или след едно-две десетилетия, засега можем само да гадаем. Кой вариант ще избере Съдбата, ние не можем да знаем.

Лошото в случая е, че военнополитическата обстановка в Западното полукълбо поразително наподобява събитията от 1912-1914 г. и едновременно с това обстановката в Европа през 3-4 в. пр. Хр.

Ясно е едно, че събитията в САЩ в края на 2024 г. императивно ще определят или неизбежността, или отлагане на предопределеното. Защото Светът неумолимо върви натам. Поне засега така изглежда. А може би ще се случи някакъв щастлив обрат, неомарксизмът ще отстъпи и ще се запъти съм сметището на историята, където гние вече четвърто десетилетие по-големият му брат, а САЩ ще запазят ролята си на Лидер и Защитник на Европейската (глобална) цивилизация и Световен жандарм.

И хората ще се отърват само със силна уплаха и няколко милиона жертви.

Кой знае…

Едно е сигурно: светът, какъвто го познаваме върви неумолимо към големи сътресения и промени, каквито циклично се случват в писаната история на humani generis…

Армагедон таблица 1
Армагедон таблица 1
Армагедон таблица 1

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Александър Тацов

е по специалност инженер. Работил е в Технически университет - София, а понастоящем в частния технологичен бизнес. От години се занимава с изследвания в областта на политическото, научното и идейното обществено развитие, в обхвата на писаната история.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button