Ода за падението на виновните за запустението

От България остава все по-малко за спасяване, а на следващите избори "изненадано" ще гледаме процентите на поредните измамници

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Поредният епизод от мъчителния позор и падение (ПП) се разгръща щедро пред драгия зрител и гласоподавател. След като Слави Трифонов „сложи край на тая агония“, тройката леви съзаклятници (ПП, БСП и ДБ), част от които упорито настояват да ги виждаме като десни, без капка срам, чест, достойнство и морал продължават да изпитват търпението на българите. Не само това. Продължават да работят в единствената посока, където не срещат затруднения, и със скоростта на свободно падане в пропаст преследват абсолютното унищожение на България.

Спрените евросредства за възстановяване – след стриктно последване на пандемичното поведение с мерки и рестрикции – вече е безпощадно ясно, че е факт заради „вироглавото“ българско упорство да не отстъпи пред последната обединяваща хората позиция за Република Северна Македония (РСМ) и старта на преговорите ѝ за членство в ЕС. Откакто Борисов си отиде от властта, не бяхме виждали такова стълпотворение на еврокомисари и европейски лидери. Сега обаче, при Петков постоянно някой облита и повтаря до втръсване марксистки тези от средата на 40-те години на миналото столетие. Някой сериозно се е объркал, ако си мисли, че българите до един са безпаметни клетници. Истерично ни се повтаря, че наличието на македонска нация и език са някаква европейска ценност, без да се уточни, че те са резултат от коминтернска разработка, обслужена от СССР и изпълнена от сръбските и българските комунисти след окупацията на България от Червената армия.

Логично темата „Македония“ стана и повод за излизане на ИТН от управляващата коалиция. Причините също ги чухме и само кръгъл наивник или откровен мошеник би опонирал на тях. Откровението може да е закъсняло, но да се опонира на истината, макар и закъсняла, е синдром за умствена немощ. Харвардският срам обаче – поддържан от БСП (наследниците на предателската БКП) и неолибералната марксистка политическа група ДБ – няма никакво намерение да вдига шапитото на цирка. Веднъж нарушил Конституцията и видял как му се разминава от „лошата“ Прокуратура наказателно преследване за това, премиерът Кирил Петков заедно с ортака си Асен Василев, буквално ще минат през трупове, но ще изпълнят поетите пред Херо Мустафа ангажименти да поставят България на колене.

И ето, два дни се заканваха и безсрамно съобщаваха намеренията си да си напазаруват подкрепа от „някои“ народни представители и днес това е факт. В момента, докато нахвърлям това, буквално, програмите на ефирните телевизии са прекъснати за извънредна пресконференция на вече напазаруваните ИТН-ейци.

Говори Радостин Василев. По-известен като този, който сътвори и замаза в рамките на два дни грозен скандал с Илиана Раева. И на детектор на лъжата бил готов да се подложи. Циркът не е свършил! Явно мазохистичното любопитство на публиката докъде могат да се прострат мерзостта и наглотията на клоуните ще ни мъчи още и още. Проблемът е, че разменната монета тук е България. А тя е само една!

Още несвършила пресконференцията на отцепниците, Петков и Василев имитират спокойствие на паралелна пресконференция. Изненади няма – пак напускат собствената си пресконференция, без да отговорят на нежелани въпроси. Личи им животинската уплаха обаче. Те, като истински атеисти, разбира се, няма как да прозрат истинската причина за завладяващия ги ужас. А това е Съдбата на запустението там, където мерзостта владее водачите на нацията.

Започва поредната пресконференция с по-познатите лица от ИТН. И – бум! Аудиозапис с мощта на оръжие за прецизно поразяване.

България и българите са оцелели през различни и тежки, много тежки изпитания. Има причини за изпитанията. Има свети причини за възстановяването. Има причини дори и за това, че днес държавата с най-дълго запазеното име в историята на Европа (и на света, разбира се), е третирана от партньорите си като натрапила се котка на отрупана трапеза. Защо? Заради какво? За да се подпечата един по-малко от стогодишен коминтернски продукт, какъвто е днешната РСМ с нейния български диалект, нагло наричан „език“!

Това са ценностите и върховенството на закона. Дали? Ако да, моля никой да не се стъписва след предстоящите избори от процентите на „Възраждане“. Склонността на българите да правят компромиси и нежеланието на огромна част да бъдат информирани, ще накара хората да подкрепят един отдавна известен патриотар, който може и да обича някак България, но не и повече от Русия.

А ток май все още няма. Съвсем логично е, защото все още няма и внесен вот на недоверие. Иначе защо да не беше внесен непосредствено след съобщението на Трифонов за разтуряне на седянката?

Всеки ден остава все по-малко за спасяване. Е, явно България не заслужава да бъде приоритет пред его, партия и понесени обиди. А дали? Някои стратегии водят до фатални грешки. Предстоят предсрочни избори. Има ли съмнение?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Рени Костова

е филолог. Създател и собственик на Център за български език "Извор" във Виена, Австрия. Наблюдава и анализира политическите тенденции от зората на демократичните промени в България, в контекста на световните геополитически процеси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button