Новетика в „Дискусионно студио“ по СКАТ ТВ: Какво обединява Хамас, комунистически Китай и ЛГБТ? (видео)

Любопитни и слабо известни факти за стратегията на Китай и връзката с ислямския тероризъм, отвъд официалната медийна пропаганда

Слабо известни факти за корена на ислямския тероризъм, стратегията на китайската комунистическа партия (ККП) и ролята ѝ във войната Израел-Хамас представи главният редактор на „Новетика“, Кремена Крумова, в предаването „Дискусионно студио“ с водещ Стоян Иванов по национална телевизия СКАТ на 21 ноември 2023 г.

Повод за участието бяха първите две части от серията статии под надслов „Кой подкрепя Хамас“, където първата е посветена на подкрепата от ККП, а втората – от режима в Иран. Следващите ще разгледат поддръжката от Русия и Запада.

Водещият Стоян Иванов обясни, че докато всички говорят как Иран и Русия снабдяват ислямските терористи с оръжия, пари и обучение, малцина споменават каква е ролята на Китай, а тя се оказва значима.

В хода на разговора бяха изяснени още два важни въпроса. Първо, каква е истинската цел на Хамас да нападне Израел – за противопоставяне на християнство и ислям ли става въпрос, за връщане на отнета земя или за нещо друго? И второ, защо в подкрепа на Хамас се включиха ляво настроени активисти от САЩ и Западна Европа като ЛГБТ и БЛМ (Черните животи имат значение)? Какво свързва тези борци за социална справедливост с близкоизточните терористи?

И не на последно място, гостът в предаването разкри причината за геополитическите действия на ККП, като цитира топ стратега Дзин Цанжун, който през 2016 г. говори пред симпозиум за отношенията между Китай и САЩ. Там той казва:

„Разбира се, можем да имаме много други зли тактики, като поддържане на хаоса в света. Но проблемът със САЩ е, че са изключително разнородни, понеже сред западните демокрации САЩ са с най-висока степен на демокрация. Разнообразието дава преимущество – хората имат свобода, например на речта, но има и недостатъци – много е трудно постигането на консенсус… затова за САЩ най-добрият сценарий е да има ясен външен враг. Ако имат двама врагове, САЩ ще изгубят фокус… Това беше ситуацията преди ВСВ, тогава САЩ имаха двама врагове – нацистка Германия и червеният СССР. Заради това САЩ започнаха да се боричкат вътрешно дори преди началото на войната. А ако външните врагове са три, това ще докара САЩ до бъркотия. Да не говирим за четири. Затова стратегическата цел на Китай е САЩ да има четирима врагове и единият трябва да е терористична група. Русия е такъв, но не е достатъчен.“ 

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

1 коментар

  1. Най-краткият отговор на въпроса в заглавието: парити на Сорос + амбицията на ККП да владее света, декларирана още в 1949г от Мао в неговата книга 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button