Българи пред посолството на САЩ в София: „Да си пожелаем успех за Тръмп“ (фотогалерия)

Изборите в САЩ може да предрешат бъдещето на света, измамите може да подкопаят доверието в демокрацията и вещаят неомарксизъм

„Разкрийте измамата“, „Спасете Америка“, „Един човек, един вот“ и „Подкрепете Тръмп“: това гласяха надписите върху плакатите, които държаха шестима българи пред сградата на посолството на САЩ на ул. „Козяк“ 16 в София днес, 6 януари 2021 г.

Те бяха дошли, за да се присъединят, макар и виртуално, към протеста в подкрепа на настоящия президент Доналд Тръмп в американската столица Вашингтон същия ден.

Надеждата им е да се предизвика разследване на многобройните сигнали за изборни нередности в САЩ в президенстката надпревара между републиканеца и настоящ президент Доналд Тръмп и демократа и бивш вицепрезидент Джо Байдън.

„Нередностите са толкова много и има толкова много данни за измами, че основателно може да предположим, че изборите са манипулирани“, каза Радослав Стоянов, организатор на събитието.

В 20:00 часа българско време днес започва и сесията на Конгреса на САЩ, на която се очаква да бъде официално обявен новият, 46-и президент на Съединените щати.

Защо българите трябва да знаят за измамите?

„Американското правителство е най-влиятелното в света, затова начинът, по който ще бъде избран президентът, ще повлияе на целия свят“, заяви Стоянов.

Точно заради това, ако „лавината“ от сигнали за измами в изборите не се разследва и резултатите се приемат за достоверни, това съдържа в себе си потенциал да се разпространи из целия свят.

„Това е доста притеснително.“

Нещо повече, има опасност изборите да подкопаят доверието на хората в демокрацията в САЩ, която е еталон за демокрациите по света, добави Стоянов.

Поуката за България

Организаторът на събитието предупреди, че в България трябва да се внимава много със залитането наляво – нещо, което той вижда при повечето родни политици. А това е опасно, защото „лявото“ е базирано на идеологии, които са против нормалното функциониране на обществото. Има доста сигнали, че Джо Байдън върви именно в тази посока.

„Рано или късно тези неща започват да ‘избиват’, както в момента в САЩ.“

Под „ляво“ се има предвид всяка производна на марксизма, която има за цел да работи в посока индивидуалността на хората да бъде заличена, хората да бъдат уравнени.

„Ние в България сме изпитали този строй в продължение на 45 години. На хората в САЩ може да им се струва екзотично, но ако им се случи, ще разберат, че не е.

Да си пожелаем успех за Тръмп. Въпреки малкия шанс, той все пак съществува.“

Необикновени избори

Сред събралите се днес пред сградата на американската дипломатическа мисия беше и Александър Тацов, частен изследовател на обществени отношения във връзка с неомарксизма.

За него, изборите в САЩ не са обикновени.

„Това са избори, които до голяма степен предрешават развитието на света.

САЩ са не само най-могъщата страна на света след Римската империя, но те са лидер и защитник на свободния свят и на великата европейска цивилизация.“

Затова и Тръмп не е просто кандидат-президент, а избраник на историята.

„Доналд Тръмп е необходимият човек на историята – добър или лош, няма значение – той беше най-доброто, което можеше да се случи, и историята го избра.“

Според Тацов, именно Тръмп има силата да се справи със злото, което се надига в САЩ.

„Това зло е толкова опасно, че няма равно на себе си. Един интелигент с нежни маниери нямаше да може да се справи.“

Надвиснала заплаха

Злото е т.нар. неомарксизъм или културен марксизъм, който вече е овладял Демократическата партия и сега идва наред да разруши САЩ, т.е. да деконструира буржоазната държава и да „скъса“ т.нар. робовладелска конституция, разкри експертът.

Целта на това зло е да осъществи желанието на всички марксисти и левичари: изграждане на щастлив, нов свят, т.е. марксистката утопия.

„Затова трябва да противодействаме: особено нашето поколение, което познава комунистическата идеология и знае на какво е способна.“

В България тази идеология вече прониква, смята Тацов, но все пак ще бъдем изнанадани. Това е така, защото тя е много специална и много особена. Тя няма лидери, няма партия; тя е тоталитарна идеология от нов тип. Много по-опасна от комунизъм, фашизъм и национал-социализъм. Създадена на базата на т.нар. културен марксизъм преди 70 години от Франкфуртската школа.

Неомарксистите смятат, че сегашното общество е несправедливо, лошо, и трябва да се изгради наново по насилствен път. Но докато Маркс смята, че революцията трябва да се извърши от работническата класа, неомарксистите смятат, че това ще се извърши от малцинствата, каза Тацов.

„Поуката е, че България още отсега трябва да изгради защита. След няколко години ще бъде късно.“

И предупреди още веднъж.

„Това зло е толкова страшно, че си заслужава срещу него да се обединят всички, независимо от партийната принадлежност. То иска да унищожи цивилизацията.“

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button