Архитект и програмист откриват духовността (видео)

Каква е връзката между йога, фитнес, религия, енергия и вселена?

Духовните практики са широко разпространени по света и у нас. Вълнуващ и пространен разказ за една от тях — Фалун Дафа — излъчи предаването „На фокус с Катя Динева“ по ямболската телевизия DTV Диана Кабел на 18 ноември 2020 г.

В условията на пандемията от коронавирус, интервюто се проведе на открито в местния парк. Там архитектът Мартин Георгиев и програмистът Димо Запрянов раказаха как са стигнали до Фалун Дафа, какво представлява тази древна практика за подобряване на духа и тялото, как се практикува и какъв е нейният ефект върху здравето и съзнанието.

Двамата разкриха какви са разликите и сходствата между Фалун Дафа и йогата, между Фалун Дафа, християнството и други религии, и с какво се отличава енергията, придобита от Фалун Дафа в сравнение с тази, която получаваме във фитнес залата.

Водещата Катя Динева пожела да разбере защо Фалун Дафа е преследвана от комунистическата партия в Китай. Гостите проследиха историческото развитие на метода в Китай: първоначално правителството подкрепя Фалун Дафа и почита с грамоти. Но през 1999 г. партията „обръща плочата“ и започва масова пропагандна кампания срещу близо 100 милиона последователи от всички прослойки на обществото. Това става, след като партията установява, че Фалун Дафа е спечелила сърцата на близо 8% от населението.

Основната причина за започване на преследването, според Георгиев, е комунизмът, който и българите са преживели между 1945 г. и 1989 г. Според архитекта, антихуманната по природа комунистическа партия вижда във Фалун Дафа конкурентна идеология. Също не жали средства, за да елиминира всеки, който следва традиционните принципи Истинност, Доброта, Търпение.

Росица Йорданова

е клиничен психолог, семеен и брачен консултант. Специализирала е в областта на когнитивно-поведенческата психотерапия, тревожно-депресивните разстройства, детското психично здраве и развитието, и семейното функциониране. Повече: www.mentalhealth-bg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Прочети още
Close
Back to top button