Кога, къде, от кого и защо започна всичко?

Кратки отговори на сложни въпроси: въпроси, на които, ако не отговорим, държавата ни не просто ще остане "счупена", не просто ще се "пържи", но и ще изгори

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

В интервю за популярна телевизия министърът на земеделието и кадър на БСП каза една истина, която всички знаем: че ПП „изпържиха“ държавата. Не може да се определи, кой образ е по-сполучлив – „счупена“ или „изпържена“ държава. И двете. Държавата ни беше счупена, а сега се пържи на бавен огън.

КОГА започна всичко?

Всичко започна през лятото на 2020 г., когато един президент вдигна юмрук и извика „Мутри вън“.

Мутрите бяха редовно и законно избрано правителство със стабилно парламентарно мнозинство.

Президентът обяви, че снема доверието си от законното правителство и обяви улицата и площада за парламент.

Причината за издигането на юмрука беше, че главният прокурор си вършеше работата, а тази работа се намираше в сградата на президента. По данни на службите в Президентството са се приютили и вършат подривната си дейност агенти на Руската Федерация.

В същото това време Прокуратурата беше подгонила едни от най-вредните и опасни олигарси, които се укриваха в други държави.

В този момент интересите на президента Радев – защитник на интересите на Русия – съвпаднаха с интересите на несметно забогателите мутри, превърнали се в олигарси и укриващи се в чужбина. И се съюзиха.

Площадът се изпълни с къде платени, къде с недоволни от така нареченото „статукво“, къде с млади левичари, учещи се в чужбина. Не бяха много, но кресливи и със силната подкрепа на купени медии и просмукано от предатели Президентство.

Искаха да свалят законно правителство със стабилна парламентарна подкрепа. Правителството на Борисов този път обаче не хвърли оставка, както се очакваше, защото вече го е правил два пъти. Правителството на Борисов реши да устои на уличния натиск поради поликризисната ситуация – световна финансова криза, застигната от пандемия и емигрантски натиск по границите ни.

Това упорство на законното правителство, да си стои на поста и да брани държавата във времена на множество кризи, ужасно много ядоса проруския президент и укриващите се в чужбина олигарси. И започна атака срещу законите, правилата, парламента, устоите на държавата и срещу обикновените хора, които виждаха, че някой се опитва да подпали чергата на държавата.

Постави се началото на две години рушене, беззаконие, делегитимиране на партийната система и парламентаризма, чегъртане на хора и цели партии. Избори след избори, парламент след парламент, разкриващи образа на един нов политически елит, който демонстрира ниска култура, неуважение към институции, Народно събрание, избиратели. Парламентът се превърна в място, където се разиграва пошъл цирк, населен с нечистоплътни хора със скъсани дънки, деколтета едва прикриващи огромни гръдни обиколки, показвани средни пръсти и изричани мръсни думи и обиди. Всичко друго, но не и работа.

Дойде епохата на чегъртането

Никому неизвестни до този момент хора започнаха да чегъртат опитни и образовани професионалисти, а на тяхно място да настаняват роднини и приятели на отговорни позиции и най-вече, там където се задават много пари. Започна овладяване на финансови институции и митници – все сладки места, пълни с пари. Клеветенето на държавата ни пред света стана ежедневие и първа задача на новопоявилата се политическа рожба на президента Радев – ПППП.

И така до днес.

Започна царството на лъжците и законопрестъпниците. Вече две години сме в революционна ситуация, поддържана от новоизлюпени политици-милионери, които не просто не спазват законите; те налагат свои закони, нямащи нищо общо с традициите на правото и морала. Закони обслужващи собствените им приятелски кръгове и интереси.

КЪДЕ ЗАПОЧНА всичко?

На един площад, с един юмрук. Площад омърсен със счупени яйце, хвърляни от псевдодемократи и борци срещу корупцията, недоволни котараци, примамващи чисти млади души с фалшиви лозунги за по-добра България. Площад, на който един разпопен поп пееше сатанинските си молитви. Площад изпълнен с бесилки, ковчези, черни чували, горяща слама. Площад вонящ на урина и фекалии.

КОЙ започна всичко?

Президентът! Началото беше сложено с издигнатия юмрук на президента Радев. Този юмрук обедини всички сили – вътрешни и външни – и ги поведе в решителен поход срещу крехката ни демокрация, срещу реда и законността, срещу бъдещето на България в европейския свят и цивилизация.

Същите тези обединени сили на Злото и до днес се съпротивляват срещу опитите на разума България да има правителство, за да се решават кризите, към които се прибави и войната в Украйна, да се обърнат усилията към проблемите на хората. Не! Злото вижда само себе си и собствените си интереси в името, на които жертва цял един народ и държава на над 1300 години. Ще жертват историята на древна България, която те самите не знаят и не познават. Жертват бъдещето на България. Но не за нас, а в свое име.

И така!

Кога – 2020 г.
Къде – на един площад
Кой – един пРезидент и армията на Злото
Защо – защото е Зло.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Снежана Георгиевa

е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР.

1 коментар

 1. Със своето поведение политиците подсигуряват сегашната инфлация.

  Накратко:
  По волята на политиците се употребява създаващ щети метод за публични финанси. Финансовата неправилност е водещата причина за сегашната инфлация. Всеки е обречен за поразяване.
  Централната банка няма компетентност за прекратяване на сегашната инфлация.
  Днес централната банка е със съдба на жертва. Промяната на основната лихва е вероятна база за защита при обществено признат професионален провал.
  Прекратяването на неправилния метод за публични финанси спира развитието на сегашната инфлация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button