Кюлчета, пачки, чекмеджета…

Как лъжата беше употребена за лично ползване. Докога политиците ще си служат с компромати без оглед какво причиняват на България?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Една от най-големите лъжи на опонентите на ГЕРБ се пръсна и изчезна в небитието. Вече най-официално от ЕП съобщиха, че снимките с кюлчетата и пачките са манипулирани, фалшификат и не доказват нищо.

Въпросът е, че този нескопосан, дори обиден и за най-непретенциозния интелект компромат, свърши голяма работа. Няколко предизборни кампании минаха под силното внушение къде са откраднатите на България пари – в чекмеджето на премиера Борисов под формата на пачки и кюлчета. За екстра на снимката се мъдри и пищак, който трябва да внуши каква мутра е премиерът на България. Колко ниско е паднала България и как не трябва да се вярва на България.

Дали обикновеният потребител на компромати си е давал сметка какви поразии ни донесоха тези снимки, които трябваше да бъдат абсолютното доказателство за престъпната природа на министър-председателя на България и неговата партия? Дали си дава сметка, че подобен образ, който политическите опоненти изградиха за вътрешна консумация и изгода, омаскариха и оцапаха образа на България? Едва ли. Отговорността е изцяло на създателите и политическите консуматори на компромати. Те трябва сега да обяснят: защо?

Защо поръчаха този компромат и на кого?

Кого обслужи този компромат?

До какво доведе този компромат?

Разбира се, ако едно правителство е компрометирано, то трябва да бъде изобличено. Но с лъжи ли? Ако някой е управлявал държавата чрез лъжи и кражби, то трябва ли да го заменим с друг от същата порода? Ако някой обявява себе си за почтен, то защо си служи с непочтени средства?

Подобни прийоми говорят само за едно: че политическата класа у нас е толкова нечистоплътна, колкото са и инструментите, с които си служи в борбата за власт. Целите ѝ са толкова порочни и егоистични, колкото и средствата, с които си служи.

Предстоят нови избори. Спечелилите властта с мантрата „чекмеджета, кюлчета, пачки“ загубиха едно от най-силните си оръжия. С какво ще го заместят? Има с какво. Въображението на престъпното мислене е толкова голямо, колкото е голяма Вселената. Там няма задръжки, няма морал, няма ценности, освен една – власт. Ще им я дадем ли?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Снежана Георгиевa

е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР. Водеща на предаването "Хитове в мрежата" на национална телевизия "България 24".

2 коментара

  1. Всеки нормално мислещ човек дори и да притежава „кюлчета, пачки, пистолет“ категорично няма да ги съхранява в чекмеджето на нощното си шкафче. Обратно – ненормално мислещия човек си представя как ще прави точно това ако някога заима нещо от описаните.. Така прочутата снимка стана „оръжие“ на всички ненормалници упрекващи Б.Б. Един вид „аз винаги съм си знаел, че Б.Б. е престъпник и тази снимка блестящо го доказва“. Точка за троловете.

  2. Бойко Борисов не може да бъде заснет докато спи от случаен човек. Дори никой от читателите тук. Но ББ като министър председател е охранявано лице. Очевидно снимките са правени от човек на НСО което е на подчинение на пРезидента Румен Радев. Като се вземе предвид че РР беше особено активен в разпространението на тези „снимки“ става ясно че имаме престъпление по служба. Радев трябва да отговаря пред закона за своите деяния. Това не е политическо решение!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button