Гаф или съзнателна държавна измяна?

Проруската ориентация на новото правителство е вече факт неоспорим

Проруската ориентация на новото правителство е вече факт неоспорим.

Изказването на военния министър Стефан Янев от вчера сложи точка на всякакви съмнения по въпроса.

Руското посолство светкавично реагира, без да крие огромното си задоволство. Недвусмислено се разбра, че това изказване се разглежда там като дистанциране от НАТО и успех за Русия, в опитите ѝ да разбие Съюза.

Кастата

Разбира се, във всичко това няма нищо странно. Президентът, правителсвото, депутатите на „промяната“ и действащият генералитет, в мнозинството си са генерично свързани по права и съребрена линия с родовата каста АБпФК, с Близките им роднини или с агентурата КДС/КГБ. Дядовците им винаги са имали за втора родина Матушката Россия.

А както е известно, кръвта вода не става. Това се отнася не само за русофилското ЧервеноРуско крило на Кастата, но и за модерното левичарско ЧервеноЛево крило. Да не говорим за действащия генералитет.

Повечето не само са Синове и Близки роднини на АБпФК, но са и продукт на съветското военно възпитание и обучение. Предани преди всичко на Русия и нейната политика, а чак след това на България. Тези хора не пожалиха целенасочени усилия, през изминалите 30 години, за да сведат боеспособността на българската армия до най-ниското възможно ниво. С всички сили се противопоставяха на превъоръжаване и реформиране на армията, подкрепяни от проруския контингент в администрацията, а в последните 5 години – и от президента.
Остарялото съветско въоръжение, до голяма степен зависимо от руска техническа поддръжка, го прави зависимо от страна, която е наш потенциален противник. Това беше демонстрирано неведнъж през десетилетията на безкрайния преход.

Капитулацията

В този смисъл, наглото изказване на военния министър, че нашата армия, видите ли, сама може да защитава страната, не беше просто явна лъжа, но всъщност заявка за капитулация пред Русия. И със сигурност е високо оценено във висшите руски военно-политически кръгове.

В една нормална страна такова изказване би предизвикало незабавно уволнение на министъра и/или падане на кабинета. Уви, ние не сме нормална страна, затова и реакция почти НЯМАШЕ, ако се изключат 3-4 медии, повечето от които само цитираха изказването, без всякакъв коментар.

Министър-председателят, иначе извънредно словоохотлив, този път запази гробовно мълчание, сякаш става въпрос за чужд министър. Излиза, че той или напълно одобрява казаното, или е толкова зависим от президента Радев, че не се осмелява да вземе отношение.

От друга страна, проруските симпатии на Радев са известни на всички. Обществена тайна е, че от президентството изтича секретна информация в посока североизток, а пък руската агентура се чувства в България съвсем комфортно.

По-паметливите помнят, че неприятностите за предишните управляващи започнаха тогава, когато се опитаха да посегнат (плахо) на руската агентура. А пък големите им беди се случиха точно тогава, когато Прокуратурата се опита да стопира изтичането на секретна информация от президентството.

Новото правителство обаче взе спешни мерки: службите бяха прочистени основно и навсякъде във важните звена бяха назначени правилните хора (близки до Кастата). По този начин никакви разследвания на чужди шпиони не е възможно, без разрешение от най-високо ниво. Прокуратурата беше поставена в обсада, така че от нея нищо да не зависи по шпионските дела. Надеждата е, Гешев да бъде заменен с правилния човек и замразеното разследване срещу самия Радев, да бъде смачкано…

Но ако в случая, Кирил Петков се „еманципираше“ от Радев и беше взел отношение по изказването на военния министър Янев, той би имал само ДВА избора: да уволни министъра или да го подкрепи.

Избра (засега) да не реагира, като може би се надява, че никой освен Русия не е забелязал гафа… Свещена простота!
Същата тишина отекна със страшна сила и в парламента (поне досега), включително и от страна на опозицията.

Реставрацията

Което идва да покаже, че това, от което се опасяваха редица анализатори, е факт: в страната се извършва Реставрация на властта от Кастата АБпФК, този път в полза на Внуците, Близките роднини и Слугите им (преди всичко Агентурата на КДС/КГБ, медийната котерия и т.н.).

Те, така или иначе, от 74 години държат под една или друга форма, икономическата власт в страната. Но пък никога не са преставали да пробват овладяване и на пълната политическа власт. Досега опитваха три пъти след 1990 г. (при Луканов, Виденов и Орешарски), с един и същи краен резултат.

Сега го извършиха за четвърти път, с помощтта на „политическото блато“ от избиратели, обезверени и индоктринирани от 74-годишно промиване на мозъците. Не е изключено, този път това да има фатални и непоправими последици за България.

Бог да ни е на помощ!

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Александър Тацов

е по специалност инженер. Работил е в Технически университет - София, а понастоящем в частния технологичен бизнес. От години се занимава с изследвания в областта на политическото, научното и идейното обществено развитие, в обхвата на писаната история.

13 коментара

 1. Простотията, която повърна в профила си във Фейсбук министър Стефан Янев сочи един куриоз. Министърът на отбраната ни е опозиция на правителството, на което е член! Това не е ли достатъчно основание този русофил да бъде незабавно изритан от поста си. Зная, че ще ми посочат факти от биографията му, които говорят за други неща. Ами дали през цялото време, когато е заемал високи постове не е имал и друго лице. Агент на руснаците. Като че ли това е най-близо до истината.

  1. Не ви знам и не ви познавам …..По написаното мога само да предположа че, кръгозора на мисленето ви е до ….първосигналната систева . Нищо повече !!

 2. Военно-полеви съд за Държавна измяна на Червения каскет и същият – пред “ Наказателния взвод „…..!!!!!!

  1. Странно виждане на офицер. Спрете с тези квалификации! „Когато атовете се ритат, магаретата трябва да не се бутат между краката им, а да кротуват“, така са казвали преди време старите хора. Имаме горчив опит от историята ни. Нека не повтаряме стари грешки. На този етап една такава позиция е за предпочитане.

   1. По-правилно не може да бъде. Стига слугуваме на чужди интереси, а да помислим малко за българите и България.

    1. Ти си офицер , колкото аз съм владика…..това че , се криеш под разни „псевдоними“ ми говори за душевна нечистоплътност !!!

   2. Дали е офицер или нещо от миманса е без значение ….Мозъка му служи само за равновесие ….

  2. Ти си офицер , колкото аз съм владика…..това че , се криеш под разни „псевдоними“ ми говори за душевна нечистоплътност !!!

 3. Браво на Стефан Янев. НЕ на най-големия световен терорист НАТО!
  Да ви ***** ** ******* грантаджийска медия.

  1. БРАВО МАЯ , ТИ СИ СМЕЛО МОМИЧЕ. !!! СТЕФАН ЯНЕВ Е ИСТИНСКИ ЧЕСТЕН БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР ……..ЗАБРАВИХ ЧЕ , БОРИСОВ Е “ ГЕНЕРАЛ“ БЕЗ ПАГОНИ !!!

  2. ****** , ******* *******. Кой струпва войски и въоръжение на границата с Украйна?Кой води война в Нагорни Карабах и Луганск?

 4. А кой провежда военни учения не на своя територия?Кой не зачита вота на живущите в Крим ???? Какво очаквате християнско великодушие ли, ако те ударят по едната буза да подложиш и втората???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button