„Новетика“ на гости в „Дискусионно студио“ по ТВ СКАТ (видео)

Медията "Новетика" в "Дискусионно студио" по ТВ СКАТ за комунизма, неомарксизма, фашизма, расизма и комунистически Китай, и как това засяга България

Автори от медията „Новетика“ участваха в две издания на предаването „Дискусионно студио“ на национална ТВ СКАТ през април и март 2021 г.

Главният редактор на „Новетика“, Кремена Крумова, гостува на 4 април 2021 г. по покана на водещия Стоян Иванов, за да запознае зрителите с нови понятия и тенденции, идващи от САЩ и проникващи все повече в Западна Европа и дори в България.

Крумова обясни какво представляват понятията кенсъл култура, политика на идентичността, woke („будни за социална справедливост“) и критическа расова теория. Кога са се зародили, как се реализират от организацията BLM („Животът на чернокожите е от значение“) и как са свързани с комунизма в новата му форма неомарксизъм.

Специално внимание бе отделено на примери от културата, образованието и развлекателната индустрия, включително в България.

Във втората част на предаването, Крумова разкри новини от комунистически Китай, слабо отразени от българските масмедии: като например как ООН е предавала имената на дисиденти на китайската комунистическа партия и как избива в държавни болници в огромни мащаби дисиденти, с цел да продава органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Неомарксизъм и фашизъм

На 12 март 2021 г. авторът и дългогодишен изследовател на политическото, научното и идейното обществено развитие, Александър Тацов, беше в същото студио, за да разкрие същността на неомарксизма: нова, крайно лява идеология, известна под названията политическа коректност, културен марксизъм или дори прогресивизъм.

Тацов разказа как неомарксизмът е най-новата тоталитарна идеология, в много отношения различаваща се от класическите, и много по-опасна. По негови думи, тази идеология е анонимна, всепроникваща, коварна и разсредоточена. Няма единна партия и програма, вожд и единен теоретичен център. Не признава унифицирано наименование.

Нейните последователи пък най-често лукаво се самоназовават „либерали“, скривайки, че са присвоили това название от старите, ползващи се с добър имидж, класически либерали от 19-и и 20-и век, с които, в идеологически план, нямат почти нищо общо. Също се самоопределят като „прогресивисти“ по същата причина, обясни авторът.

По-натам в същото предаване, Тацов обясни как в наши дни се разбира и употребява понятието „фашизъм„: като универсален израз, широко употребяван най-вече от лица с ляв уклон в политическия спектър, като ругателство по адрес на несъгласните с тях.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button