„Новетика“ на гости в „Дискусионно студио“ по ТВ СКАТ (видео)

Медията "Новетика" в "Дискусионно студио" по ТВ СКАТ за комунизма, неомарксизма, фашизма, расизма и комунистически Китай, и как това засяга България

Автори от медията „Новетика“ участваха в две издания на предаването „Дискусионно студио“ на национална ТВ СКАТ през април и март 2021 г.

Главният редактор на „Новетика“, Кремена Крумова, гостува на 4 април 2021 г. по покана на водещия Стоян Иванов, за да запознае зрителите с нови понятия и тенденции, идващи от САЩ и проникващи все повече в Западна Европа и дори в България.

Крумова обясни какво представляват понятията кенсъл култура, политика на идентичността, woke („будни за социална справедливост“) и критическа расова теория. Кога са се зародили, как се реализират от организацията BLM („Животът на чернокожите е от значение“) и как са свързани с комунизма в новата му форма неомарксизъм.

Специално внимание бе отделено на примери от културата, образованието и развлекателната индустрия, включително в България.

Във втората част на предаването, Крумова разкри новини от комунистически Китай, слабо отразени от българските масмедии: като например как ООН е предавала имената на дисиденти на китайската комунистическа партия и как избива в държавни болници в огромни мащаби дисиденти, с цел да продава органите им на заможни пациенти, нуждаещи се от трансплантация.

Неомарксизъм и фашизъм

На 12 март 2021 г. авторът и дългогодишен изследовател на политическото, научното и идейното обществено развитие, Александър Тацов, беше в същото студио, за да разкрие същността на неомарксизма: нова, крайно лява идеология, известна под названията политическа коректност, културен марксизъм или дори прогресивизъм.

Тацов разказа как неомарксизмът е най-новата тоталитарна идеология, в много отношения различаваща се от класическите, и много по-опасна. По негови думи, тази идеология е анонимна, всепроникваща, коварна и разсредоточена. Няма единна партия и програма, вожд и единен теоретичен център. Не признава унифицирано наименование.

Нейните последователи пък най-често лукаво се самоназовават „либерали“, скривайки, че са присвоили това название от старите, ползващи се с добър имидж, класически либерали от 19-и и 20-и век, с които, в идеологически план, нямат почти нищо общо. Също се самоопределят като „прогресивисти“ по същата причина, обясни авторът.

По-натам в същото предаване, Тацов обясни как в наши дни се разбира и употребява понятието „фашизъм„: като универсален израз, широко употребяван най-вече от лица с ляв уклон в политическия спектър, като ругателство по адрес на несъгласните с тях.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button