Батальонът се строява…

Какво се крие зад позицията на правителството относно конфликта Русия-НАТО?

Батальонът се строява, зaповед четат:
„България изоставя натовския път“.
Русофилските агенти, във екстаз реват:
„Руският ботуш навеки, ще остане тук“.

Няма шега, уважаеми читателю, батальон има, не сме си го измислили. А за другото, и без това знаеш.

Дивотията с „Батальона“ е измислена, по всичко личи, от нашите доморасли стратегически съветници към Президентството, вероятно с методическа помощ откъм една североизточна сатрапия. Идеята беше официално лансирана от МО и с възторг приета от правителството и парламента на „промяната“.

Не смятайте обаче, че това е идея оригинална. Нищо подобно. Приложен е принципът на известния изследовател, барон фон Мюнхаузен: „Винаги можеш да се изтеглиш сам от блатото, дърпайки се за косите“. По аналогия, и ние сме щели да се изтеглим от блатото сами – чрез един наш батальон, на който ще пришием табела „Натовски батальон“.

Тази грозна сила ще плаши гаргите, т.е. враговете (неясно кои), защото щяла да повиши боеспособността на армията ни (!?). Така с един куршум убиваме два заека: хем си оставаме „натовци“ (на книга), хем изпълняваме руската повеля („НАТО вън от Източна Европа“).

Конгениално, съвсем по байтошовски!

Само, където никой не ни вярва. Нито русофилските петколонници, нито пък българофилите. За натовските стратези, не знаем. Тепърва ще се разбере, дали ще се хванат на тази идиотска уловка.

Естествено, нищо не е такова, каквото изглежда.

Всъщност, нещата са в ръцете на Кастата АБпФК, в лицето на Внуците и Близките им роднини, която в последните 33 години държеше цялата икономика в страната и успя за четвърти път да се добере до пълната политическа власт (след кабинетите „Луканов“, „Виденов“ и „Орешарски“).

Сега обаче те са на път да осъществят и отколешната си мечта, за по-тясно сближение с Русия: единственият защитник на Кастата от заплахата на народната любов.

Не мислете, че става въпрос за скъсване със Запада. В никакъв случай. Оттам идват парите и привилегиите за висшата и средна бюрокрация. А тя в момента е почти изцяло комплектована от средата на Внуците и Близките роднини на АБпФК и на бившата КДС/КГБ агентура.

Особени радетели за запазване връзките със Запада, са от ЧервеноЛевото крило на Кастата, левичарите, известни още като „младите реформатори“. Те много добре знаят, че от Запад идват много повече блага за тях, отколкото от Русия. Още повече, че благата от руските енергийни доставки текат предимно в джобовете на другото крило на Кастата, ЧервеноРуското, т. нар. „русофили“, или „старите“.

И двете крила са наясно обаче, че без Русия, Матушката на техните дядовци, не могат да преживеят. Тя е единствената им защита и гарант за оцеляване на „бизнеса“.

Ето защо, интересите на Кастата налагат една политика на непрекъснато лавиране между Русия и Свободния свят. За тях интересите на България не са фактор в този процес.

Затова уверено водят страната след новите Месии (известни като „Кирил&Асен“), по пътя, който води към никъде.

След близо 19 века, камбаната изглежда вече бие за България…

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Александър Тацов

е по специалност инженер. Работил е в Технически университет - София, а понастоящем в частния технологичен бизнес. От години се занимава с изследвания в областта на политическото, научното и идейното обществено развитие, в обхвата на писаната история.

1 коментар

  1. Според физиономиите на хората от снимката,те изглеждат като пенсионери,водещи твърде застоял живот.Могат ли да тичат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button