Русия потъна в мрак

Можеше ли Алексей Навални да избегне смъртта? Трябваше ли да умре? Кои хора избират смъртта осъзнато и решително и защо?

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Алексей Навални беше убит. Алексей Навални знаеше, че ще бъде убит. Алексей Навални е още един вдъхновяващ пример за осъзната саможертва. Християнството е само на 20 века. В контекста на вечността е твърде, твърде младо, но през тези 20 века, човешкият род роди личности, които са светлина по пътя към истината и справедливостта.

Първият беше Христос, който осъзнато тръгна към смъртта, защото това беше единственият път, единственият начин да свети и води човечеството към собственото му очовечаване и духовното съвършенство.

Има хора, които се раждат затова, да бъдат светлина. Навални е от тях. Знаеше, че ще бъде убит и въпреки това вървеше към своята Голгота без страх и призова своя народ и той да не се страхува. „Аз не се страхувам. Не се страхувайте и вие“, написа той на ръка. Не се страхувайте!!! Защото страхът е мрак, страхът е робство, страхът убива живота, страхът е другото име на смъртта.

Можеше ли Навални да избегне смъртта? Не, не можеше. Хора като Алексей Навални са като факел, който дава светлина, изгаряйки и изгаряйки, дават светлина. Това са хора като Сократ, Джордано Бруно, Христо Ботев, Левски, които съзнателно и доброволно изгарят, за да има светлина.

Дали има кой да заеме мястото на Навални? Не, няма. Такива хора се раждат веднъж на 100 години.

Русия потъна в мрак.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Снежана Георгиевa

е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР. Водеща на предаването "Хитове в мрежата" на национална телевизия "България 24".

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button