Миглена Киприлов, българската следа в Републиканската партия: Тръмп ще възкреси Америка и ще донесе мир за целия свят (фотогалерия)

За кризата с нелегалните мигранти на южната граница на САЩ, наркотиците, инфлацията, помощта за Украйна и опитите за овладяване на Америка от дълбоката държава и комунистически Пекин

Какво се случи на най-престижния консервативен форум в света CPAC, който тази година се проведе в американската столица Вашингтон между 21 и 24 февруари 2024 г.? Какви послания и обещания отправи там Доналд Тръмп за потенциалния си втори мандат като президент на САЩ? Каква е реалността сега в Америка – от първа ръка и в прав текст? И има ли консерватизмът съмишленици в България?

По тези горещи въпроси разговаряхме с нашата сънародничка Миглена Киприлов, която живее в Ню Йорк над 30 години, собственик е на бизнес за интериорен дизайн и е дългогодишен член на Републиканската партия.

Новетика: Как се озовахте на най-престижния консервативен форум?

Миглена Киприлов: Член съм на Републиканската партия над 20 години. Участвах в CPAC 2024 с дъщеря си Никол, която заема високи постове в партията, включително мениджър комуникации на Фил Бойл, бившия сенатор на щата Ню Йорк, и прессекретар и политически говорител на Елиз Стефаник, председател на Републиканската конференция в Камарата на представителите на Конгреса на САЩ.

CPAC (Conservative Political Action Conference) – съкращение от „Консервативна конференция за политическо действие“ – е наистина най-престижният форум на Републиканската партия. Форум, който не е на „естаблишмънта“ на партията, а на новата ѝ визия. Републиканската партия преди Доналд Тръмп вече не съществува – това вече е партията на Тръмп! Все още има някои републиканци, които се опитват да я върнат обратно. Но това свърши. Няма обратно. Тръмп реформира Републиканската партия.

Тази година CPAC се проведе в столицата Вашингтон, в един от най-хубавите хотели Gaylord National Resort & Convention Center. Участваха близо 500 души. Традиционно конференцията се организира от Американския консервативен съюз (ACU). Първият CPAC е проведен през 1974 г. Ръководи се от Матю Арън Шлап, председател на ACU и съпругата му Мерцедес Шлап, бивш директор на стратегическите комуникации в Белия дом в администрацията на Тръмп.

Новетика: Чия реч Ви впечатли най-силно?

Миглена Киприлов: Многобройни оратори изнесоха невероятно силни речи! Това са все хора, които истински обичат Америка и са разтревожени за бъдещето на страната и на децата си. Сред тях: Лара Тръмп (снаха на Доналд Тръмп и съпредседател на Републиканската партия), мултимилионерът Вивек Рамасвами (сочен за потенциален вицепрезидент на Тръмп), Кари Лейк (кандидат-губернатор на Аризона), Тулси Габард (конгресмен от Хавай), актьорът Джак Пособец, политическият стратег Стив Банън, Кристи Ноем (губернатор на Южна Дакота и сочена за потенциален вицепрезидент на Тръмп), журналистът Марк Левин, Джим Джордан (конгресмен от Охайо), Майк Линдел (изпълнителен директор на прочутата компания My Pillow), Мат Гец (конгресмен от Флорида), авторът Гордън Чанг и много други.

С думите си те ни дадоха храна за дълъг размисъл и равносметка – как и защо не само Америка, но и целият свят, стигна дъното. Неслучайно мотото на конференцията беше: „Където глобализмът ще умре“ – т.е. глобалната коалиция, която се готви да унищожи всичко добро, всякакви традиции и нормален начин на живот.

Сред говорителите бяха също президентите на Ел Салвадор и Аржентина – Наиб Букеле и Хавиер Милей – техните речи бяха изпълнени с много сила! На форума говориха също бившият премиер на Великобритания, Лиз Тръс, и идеологът на Брекзит, Найджъл Фарадж.

Разбира се, Доналд Тръмп беше звездата на събитието. Речта му, както винаги, вдигна многократно публиката на крака и я накара да скандира: „USA!“ и „We love Trump!“.

Говорейки с много болка за състоянието на Америка по времето на Байдън, Тръмп вдъхна надежда и сила на американците да продължат борбата за своята свобода и независимост.

Думите му по адрес на политическите му опоненти – „Вашата свобода ще е нашата върховна награда, а невижданият успех на САЩ – моето върховно отмъщение“ – просто взривиха публиката!

Накрая 45-ият президент обеща: „Държавата ни се управлява от хора, които я унищожават. Няма да позволим това да се повтори. Ще имаме страхотна армия. Всичко в държавата ни ще заработи отново. Ще функционира добре. Ще ни уважават по целия свят. Ще бъдем уважавани, както никога досега, и това няма да отнеме много време.“

Да, така е, светът трябва отново да върне уважението си към Америка и това ще стане много скоро!

Присъствала съм на много митинги и срещи с Тръмп, което ме прави щастливкa. Преживяването е неописуемо! Енергията и силата, които излъчва този Свръхчовек, са невероятни. Въздухът в залата става различен – диша се лесно и свободно!

След тази конференция вече съм сигурна: Америка ще я бъде; Америка на Тръмп ще възкръсне и ще продължи напред към свобода, независимост и мир; и това ще донесе мир за целия свят.

Новетика: Кой е най-големият проблем на САЩ сега?

Миглена Киприлов: Южната граница е проблем номер едно в момента в САЩ. Под ръководството на Байдън станахме свидетели на безпрецедентна криза на южната граница и на администрация, която доказва отново и отново, че просто не ѝ пука.

Службата за митническа и гранична защита регистрира над 5.4 милиона незаконни преминавания на границата плюс най-малко 1.5 милиона „бягства“ – т.е. хора, засечени, че са преминали границата, но не са били задържани.

Байдън казва, че това е хуманна, организирана и безопасна миграция! Значи пътуването, което мигрантите предприемат под „грижата“ на картели, контрабандисти и койоти, е безопасно?

Администрацията на Байдън изостави около 300 000 непридружени деца на мигранти. От тях 85 000 са безследно изчезнали… никой не знае къде са. Някои са изнасилени, отвлечени и дори убити по пътя на тази „хуманна“ за Байдън инициатива!

Родителите плащат хиляди долари на контрабандисти, за да доведат децата им в САЩ, където мислят, че те ще са в безопасност и ще живеят щастливо. Тези деца преживяват нов ад точно тук! Неотдавна вестник New York Times публикува статия, в която описа широкоразпространената експлоатация и трудовия трафик на деца-мигранти в САЩ. Третират ги като слуги, докато изплатят дълговете към своите трафиканти.

Администрацията на Байдън е съучастник в това престъпление и трябва да понесе отговорност!

Новетика: А фентанилът?

Миглена Киприлов: Епидемията от наркотици и главно фентанил, убива над 70 000 души годишно в САЩ; те са причина за смъртта на американците между 18 и 49 години.

Изкуствените химикали се произвеждат в Китай и се изпращат до Мексико. От тях мексиканските наркокартели произвеждат фентанил в тайни лаборатории, преди картелите да транспортират този смъртоносен наркотик през южната граница на Америка и да го разпространяват в цялата страна.

Много от нелегалните имигранти, които влизат през южната граница, са млади мъже от Китай (над 26 000 души), Русия (над 12 000 души), Афганистан, Иран, Египет… Голяма част от тях са шпиони и терористи, включително от списъка за наблюдение на ФБР (само през 2023 г. такива се оказаха 169 души).

Тръмп предупреждава непрекъснато, че в САЩ има риск от терористична атака.

Държави като Ел Салвадор, Венецуела, Сомалия и други „изчистват“ затворите и психиатриите си, и всички тези престъпници идват в Америка. Точно затова тежките криминални деяния, най-вече в градовете управлявани от демократите, нарастват с всеки изминал ден – там процъфтяват убийства, изнасилвания, нападения, кражби, стрелба…

Новетика: Как ще повлияе това на президентските избори през ноември?

Миглена Киприлов: Очаква се Байдън да даде амнистия на цялата тази паплач с надеждата, че ще гласуват за демократите. На една част от тях, в някои щати, вече са дадени шофьорски книжки, които служат като документ за самоличност – и с него те могат да гласуват!

Проблем при гласуването е Тексас. Демократите правят всичко възможно да го превземат. Случи ли се това, с Републиканската партия е свършено поне за следващите 20 години. Борбата за Тексас е жестока – Сорос хвърля милиони, за да завземат щата.

Калифорния за изборите не е проблем, защото тя винаги е била тъмносиня. Там проблемът е изкупуването на земята от Китай и тайните огромни плантации от марихуана, която се отглежда под ръководството на китайската комунистическа партия (ККП). Точно затова всички китайци, които влизат в Америка, отиват там, за да работят в тези плантации.

Това е споразумение между губернатора Нюсъм и Си Дзинпин!

Както винаги съм твърдяла: най-големият враг на Америка е Китай и ККП!

Ето защо Тръмп казва, че още в първия ден в Белия дом ще затвори границите и ще започне нечувано досега в историята на Америка депортиране!

61% от американците определят граничната криза като „много сериозна“.

След икономиката, границата е втората най-голяма причина, поради която хората ще гласуват за него.

Новетика: На CPAC се изразиха мнения срещу помощта за Украйна?

Миглена Киприлов: Темата е чувствителна и избягвам да коментирам. Загубих много приятели и от двете страни – едните ме обвиниха, че не подкрепям Украйна, другите ме обвиниха, че я подкрепям. Казаха ми: или подкрепяш Украйна, или подкрепяш Русия – средно положение няма. За мен това не е така и ще отговоря с едно изтъркано, но точно клише: нещата в живота не са черно-бели, животът е многоцветен.

Преди две години Путин наруши границите на една суверенна държава и нахлу в нея, като започна да убива невинни хора и да унищожава градовете им. Каквито и да са причините, в 21-и век има преговори, не е необходимо да се стига до война. Причините за войната датират още от 2014 г., просто тя започна осем години по-късно.

Започна във време, когато лидер на най-великата държава в света е един слаб, инфантилен и болен човек. Този човек го манипулират тъмните сили – а те мразят и искат да унищожат не само Америка, но и голяма част от света.

Не мога да застана зад диктатор, който от позицията на силата промени Конституцията на държавата си, за да остане доживотен президент. Същото се случи и в Китай – със Си Дзинпин. Няма как да съм на страната на коалиция, създадена от диктаторите на Китай, Русия, Иран и Северна Корея.

А защо част от републиканците са против помощта за Украйна? От началото на войната досега САЩ са изпратили на Украйна над 113 млрд. долара (202 млрд. лв.). Въпросът е къде са парите.

Няма ги, те не отиват за народа на Украйна и това го знаят всички. Имам приятели, които живеят в Украйна и казват, че за обикновения украинец няма и цент.

В момента се води разследване в Конгреса на САЩ и съвсем скоро, надявам се, ще бъдат изнесени зашеметяващи данни за злоупотребата с помощта за Украйна.

Надявам се по същия начин да бъдат изнесени и данни как парите на американския данъкоплатец – освен в Украйна – отиват в Китай под различна форма и оттам – в Русия!

Ненапразно Тръмп говори на всеки митинг, че Байдън е направил Путин много богат.

Байдън и неговата престъпна и корумпирана администрация крадат парите на американците и ги раздават на държави, свързани с тях, за да прикрият престъпленията си. В същото време 60% от американците живеят от заплата до заплата, без да могат да покрият всекидневните нужди на семействата си. Ветераните от войните и все повече американци стават бездомни и живеят на улицата.

Откакто Байдън стана президент, храната поскъпна с 25%, наемите с 20%, токът с 30%. Цените на всичко са се повишили средно с 18%.

В последната анкета преди супервторника на 5 март 2024 г. само 4% от американците са отговорили, че за тях е важна външната политика. Те вече не се интересуват от войната в Украйна, защото трябва да оправят първо проблемите в собствената си държава и едва после да мислят за навън!

Ето защо хората този път ще гласуват единствено и само за АMERICA FIRST!

Истина е, че Америка е лидер на свободния свят. Но мисля, че за да си лидер на света, трябва първо да си лидер в собствената си държава. А тази държава трябва да е силна, да направи гражданите си щастливи и да им върне обратно американската мечта.

Това може да направи единствено и само Доналд Тръмп с „Да направим Америка велика отново“ (MAGA, Make America Great Again).

Новетика: Откривате ли съмишленици в родна България?

Миглена Киприлов: Трудно е да се прецени реалността в дадена държава, ако не живееш там. Не живея в България от над 30 години и идвам само лятото за месец. Имам близки и приятели, но са на толкова с различно мнение, че е много объркващо.

Следя Фейсбук страницата на Кристиян Шкварек и мисля, че той и хората около него се доближават до идеите на консерватизма и трябва да направят една истинска консервативна партия в България. Разбира се, много трябва да внимават какви хора ще влязат в управлението ѝ.

В България има много партии и движения, което води до пълен хаос.

Избори има почти всяка година, сменят се управление, министри, администрации. Хората са объркани и разделени, много разделени.

Гледам анализи и коментари за Америка и специално за Тръмп на известни уж политолози и журналисти, големи имена… Трагично е, представят фалшива и изкривена информация. Информация, която подвежда и промива мозъците. Това е признак за неинформираност.

Не мисля, че сега в България има истинска, консервативна, дясна партия. Тези, които се определят като десни, са фалшиви и дори някои от тях си позволяват да се крият зад името на Тръмп и да се определят като тръмписти! В същото време подкрепят политиката на Путин! Това е толкова смешно и бих казала дори цинично.

Друга част са обвързани със соросоидите в Европа и прокарват левите разрушителни политики на Сорос – като трансджендъризъм и измамата за изменението на климата – така наречената зелена сделка.

Дочуват се гласове за излизане от Европейския съюз и НАТО и присъединяване към БРИКС, което е абсолютно безумие. България е в Европейския съюз и е член на НАТО – тук изобщо няма място за коментар.

Накратко: сложна, напрегната и непредвидима е политическата обстановка в родината.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button