Как да усъвършенстваме духа и тялото си в трудни времена (видео)

Китайският цигун Фалун Дафа в „100% будни“ по БНТ

В забързания свят, в който живеем, е изключително трудно да сме истински спокойни, да спрем мислите си и наистина да си отпочинем. В резултат на това страдаме физически и душевно.

Все пак има ли начин да почувстваме тялото си здраво, силно и леко като перце? Да постигнем спокойно съзнание? И „усмирим“ и „приберем“ егото си?

Да, това е възможно с практиката Фалун Дафа, известна още с името Фалун Гонг, разкриха дизайнерът Силвия Котева и тенис анализаторът Георги Плешков в студиото на сутрешното предаване „100% будни“ по БНТ на 24 март 2021 г.

Фалун Дафа е вид цигун от високо ниво с древна история и 100 милиона последователи в 114 страни по света. Практикува се напълно безплатно. В София има групи в Борисовата градина и в Южния парк.

Цигун е общо наименование на всички практики за самоусъвършенстване в Китай. В Индия те се наричат йога.

Постепенното подобрение на здравето и характера във Фалун Дафа се постига посредством следване – особено в критични ситуации – на принципите истинност, доброта и търпение, и с редовното изпълнение на комплекс от пет медитативни упражнения с бавни, плавни и кръгообразни движения.

Котева и Плешков разказаха своите истории: как са се запознали с Фалун Дафа, кое е било най-голямото им предизвикателство и как цигун методът им е помогнал да подобрят своя живот.

Зрителите на БНТ имаха възможността да проследят и демонстрация на енергийните упражнения, в която се включиха и водещите Мария Андонова и Павел Владимиров.

Кремена Крумова

е главен редактор на Novetika.com.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button