Дефектен софтуер даде фалшива преднина на Джо Байдън

Доставчикът на софтуера, Dominion Voting Systems, с тесни връзки със семейство Клинтън и други членове на Демократическата партия

6000 републикански гласа в окръг Антрим, щата Мичиган са били погрешно преброени в полза на демократите заради бъг в софтуера за броене на вотовете.

След обновяване на преброените гласове, резултатът в окръга се е обърнал в полза на президента Доналд Тръмп. Той е получил преднина от 2494 гласа пред Джо Байдън.

„Служител на окръга призна, че бъг в сортиращия софтуер е причинил грешка в преброяването на гласовете“, каза председателят на Републиканска партия в Мичиган, Лора Кокс, по време на пресконферения на 6 ноември 2020 г.

Същия софтуер — на компанията Dominion Voting Systems — е ползван в 47 от 83 окръга в щата, добави Кокс.

Технически проблем в системите на Dominion в два окръга на щата Джорджия спря за няколко часа подаването на бюлетини в деня на изборите.

Dominion Voting Systems и семейство Клинтън

Компанията Dominion Voting Systems предоставя хардуер и софтуер за електронно гласуване, включително машини за гласуване и сортиране в САЩ и Канада. Техни продукти ползват 28 щата в САЩ и Пуерто Рико.

Интересен факт е, че компанията е партньор на фондацията на Бил и Хилъри Клинтън, Clinton Foundation.

Dominion Voting Systems и Clinton Global Initiative (една от международните инициативи на Clinton Foundation) са сътрудници в проекта DELIAN Project.

Проектът предоставя на новосъздадени и следвоенни демокрации достъп до надеждни технологии за гласуване. Стартира през 2014 г. в Гвиана, а впоследствие машини и технологии за гласуване са използвани в държави в Африка, Карибите и Латинска Америка.

Семейство Клинтън не са единствените влиятелни фигури от Демократическата партия, свързани с Dominion Voting Systems.

Dominion Voting Systems и Демократическата партия

Надеам Елшами, бивш началник кабинет на председателя на Камарата на представителите, Нанси Пелоси, миналата година е станал лобист на Dominion.

Нещо повече, влиятелен акционер в Dominion е Ричард Блум, който е съпруг на Даян Файнщайн, сенатор демократ от щата Калифорния.

Любопитно е също, че служители на Dominion Voting Systems масово са правили дарения в полза на ActBlue, основна интернет платформа за набиране на средства за Демократическата партия.

От 92 дарения, направени от служители на Dominion през 2019 г. и 2020 г., 80 са били в полза на ActBlue, 7 в полза на бившия кандидат-президент от Демократическата партия Бърни Сандърс, 4 в полза на Доналд Тръмп и 1 в полза на Националния комитет на Демократическата партия.

В изявление от 7 ноември на сайта на Dominion Voting Systems пише, че няма сигурни данни и доказателства за системни софтуерни грешки в Джорджия и Мичиган.

В момента Джо Байдън има лека преднина пред Доналд Тръмп и в двата щата. Масовите медии в САЩ прибързано обявиха Джо Байдън за победител в президентските избори през 2020 г. Броенето на гласове все още не е приключило.

Деси Иванова живее в САЩ от 2000 г.

Деси Иванова

е разследващ журналист и коментатор по политически и социални теми в американското общество. Любител поет, пътешественик.

1 коментар

  1. Най- добре се смее този , който е последен, дай Боже да е Тръмп !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button