Предателството – начин на употреба

Как предателството зае първо място в ценностната ни скала

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Ние, българите, имаме комплекс към предателството. Исторически сме травмирани от него. Ние, българите, мразим предателството.

Сериозно?!

Защо тогава бяха адмирирани, дори наречени борци за истината, едни обикновени предатели?

Изглежда, предателството не само не ни е комплекс, а се е превърнало в удобен инструмент или за разчистване на сметки, или за постигане на цели.

Елена предаде Нинова

Корнелия Нинова даде всичко от себе си, за да наложи Йончевa и да я изпрати в европарламента. И успя. В замяна получи нож в гърба?

Шесторката от ИТН предаде Слави

Този път предаденият е Слави Трифонов, който се смята за голям разбирач на психологията, мечтите и желанията на суверена. И въпреки това беше измамен от свои.

Предателите от ИТН, които станаха известни с масовия си катарзис за една нощ, бяха обявени за герои. От „почтените“.

Кирил предаде Христо

Невидимо, някак си забулено и без ясна отчетливост е предателството на лидера на новоизлюпената партия ПП, чиято абревиатура спокойно може да се чете „Предателството Продължава“. Водачът им Кирил Петков от съучредител на „Да, България“ една сутрин се събуди като лидер на нещо като партия, отхапа доста голям дял от електората на бившите си съпартийци и се готви за още.

Радев предаде Нинова

Президентът Радев! Той е черешката на тортата на предателството. И колко тъжно. Отново най-прецаканият е Корнелия Нинова. Какво да се прави? Съдба.

Предадохме сами себе си

Средата на политически противопоставяния и боричкания – избори след избори, протести след протести, криза след криза, правителство след правителство и парламент след парламент – дадоха шанс на тарикатите. Дето вика народът: „В мътна вода голяма риба се лови“. Предателството се оказа най-яката въдица в ръцете на нечистоплътни интересчии, които без да им мигне окото се скриха зад фалшиви лозунги за истина и справедливост.

Най-ужасното обаче не е, че някой се е премятал като циганско колело, за да се докопа до трапезата, а че дори изявени моралисти обявиха групата предатели за борци срещу лъжата и измамата.

Въпросът

Въпросът е: ще позволим ли предатели и партии от предатели да ни баламосват и ни подвеждат чрез изкривените си представи за чест и достойнство, за лоялност и почтеност? Ще позволим ли предатели да ни яхнат, за да задоволят властовите си и меркантилни амбиции? Ще можем ли на 2 октомври да ги разпознаем и да ги изпратим там, където им е мястото, там, където историята поставя предателите? На позорния стълб.

Мненията, изразени в тази статия, принадлежат на автора и може да не съвпадат с позицията на Novetika.com

 

Снежана Георгиевa

е философ по образование и журналист по професия. Репортер, редактор и водещ в БНТ и БНР. Дългогодишен водещ на програма "Нощен хоризонт" по БНР. Водеща на предаването "Хитове в мрежата" на национална телевизия "България 24".

4 коментара

 1. Мнението на авторката не е мое мнение! Чии интереси защитава? В статийката не са засегнати ДПС, ГЕРБ- при тях няма предатели, , те не предават!

  1. https://voinaimir.info/2017/06/7-june-vmro-bkp/
   На 7 юни 1946 г. БКП унищожава ВМРО по искане на Москва и Белград
   Георги ДрагановГЕОРГИ ДРАГАНОВ7 ЮНИ, 2017БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ, МАКЕДОНИЯ2 COMMENTS
   Образовайте се, имайте си мнение никой не ви пречи, въпросът е мнението дали е меродавно, а не прfсто така… Да си драскам само по форумите…

 2. Защото тези претендираха с две ръце за морал, а всъщност това си е самата истина. и точно тези лицемери и родоотстъпници продължават да съсипват България! На всчкото отгоре отровиха С лъжите си и голяма част от бъдещето на родината ни младите хора! Затова им бяха необходими машините, всичко е пълна лъжа и пародия! И за съжаление и сега ще стане май така на 2.10.2022, и пак ще се молят! Те за поредн път ни отнемат възможността да живеем един нормален живот. Да не говорим. че беше нарушена Конституцията няколко пъти какво повече от това и то лично от пРезидента на България, какво повече искате? И това е военен, просто нямам думи! И защо няколко пъти се опитаха да съборят легитимните правителства от Борисов, и реваха толкова по Гешев, без никакво основание, защото хванаха съветника на пРезидента да изнася секретни документи за отбраната на България и го хванаха на местопрестъплението, на затова ни вопъл, ни стон? и тогава естествено с марките на мафията, по съветкси образец драга госпожо! Но комунистите винаги са правили така, те са патологични лъжци, убийци на собствения си народ и доказани национални предатели и това са историческите факти. Посочете ми къде комунистите по света, както и да се наричат в България, не са само БСП, защото те отдавна си смениха просто имената, иначе всичките са си стари комунистически престъпници и къде не са били зверове първо срещу собствения си народ? Б България опозоция са само ГЕРБ – СДС И ДПС други няма. Да не говорим колко всъщност изградиха кариера благодарения на Борисов, като започнем от Цветанов, Манолова, Христо Иванов – Бойкикев, от ИТН сумати дупетати по (риториката на Трифонов и сумати други да не изброявам, всичките бяха при Борисов и после най – нагло се отметнаха, ама за това няма памет нали? Остави друго само като видяхме начинът им на изразяване, ако изобщо може да се нарече така и поведението им е достатъчно да разберем що за същества става въпрос. Виж първо свойте кривици, а за другите има Господ, той ще съди и отсъжда!. Всеки получава това което заслужава! С уважение къв всяко мнение!
  Бог да пази България!

  1. Истината е, че военните секретни д-ти с Гриф „Строго Секретно“, касаещи Националната Сигурност на България? бяха открити в бюрото на секретаря на РР, но той не е имал достъп до класифициране информация. Сещате се кой е имал правомощията да ги изиска?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Свързани статии

Back to top button